iPhone 13 tanıtıldı

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone 13 serisini tanıttı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.09.2021, 23:10
iPhone 13 tanıtıldı

iPhone Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Kaiann Drance, yeni iPhone serisini tanıttı. Drance, gecenin beklenen cihazına dair bilgiler verildi. 

iPhone 13 özellikleri

Hem iPhone 13 mini hem de iPhone 13'te A15 Bionic yonga seti kullanılmış. Cihazlar IP68 suya ve toza dayanıklılık sunuyor. Baz ve mini model yüzde 28 oranında daha parlak bir ekrana sahip. Ekranda Super Retina XDR teknolojisi kullanılmış. Bir önceki jenerasyona kıyasla daha fazla batarya ömrü vadedilirken, baz modelde 2,5 saatlik bir artış, minide ise 1,5 saatlik bir gelişme yapıldığı aktarıldı. iPhone 13'te kullanılan arka kamera lenslerinin iPhone 12 Pro'dan daha iyi olduğu belirtildi. 

iPhone 13 Pro özellikleri

Apple yeni cihazında güçlü bir ekrana sahip olduğunu savundu. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası bu modelde de mevcut. ABD'li teknoloji devi, yeni iPhone 13 Pro modelinde üç farklı kamera kullandı. Öte yandan, yeni Pro Max'lerin makro fotoğraflar çekebildiği belirtildi. 

iPhone 13 Pro da bir evvelki jenerasyona kıyasla 1,5 saat daha fazla batarya ömrüne sahip. A15 Bionic çipten güç alan modelde, 'TrueDepth' kameraların yüzde 20 oranında daha küçük olduğu belirtildi. 

Modelde 'Pro Motion' kullanıldı. Böylelikle uzun süredir iddia edilen 120 Hz ekran da doğrulanmış oldu. 

Apple, 'Pro' ailesine 1 TB'lik versiyon da ekledi.

iPhone 13 serisinde, pembe, gece, mavi, kırmızı ve yıldız olmak üzere beş yeni renk seçenekleri dahil edildi. 

Yorumlar (0)