iPhone 12’de o özellik olmayacak

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, 2017’de tanıttığı iPhone X modeliyle birlikte tam ekran tasarımını kullanmaya başlayarak, çentikli bir yapıya geçmişti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.01.2020, 10:35 03.01.2020, 15:49
iPhone 12’de o özellik olmayacak

İPhone X ile geçilen yeni tasarımın, iPhone XS ve Türkiye’de 11.000 TL gibi bir fiyata satılan iPhone 11 Pro modellerinde yine aynı şekilde kullanılması, “Apple tüketicileri önemsemiyor mu? “ yorumlarına yol açmıştı.


Diğer markaları, aynı tasarımı uzun süre kullandıkları için eleştiren Apple, aldığı eleştiriler sonucunda çentik konusunda önümüzdeki yıllarda değişikliğe gideceğinin ipuçlarını verdi.

Teknoloji devi Apple, aldığı patent sayesinde çentikli yapıyı tamamen kaldıracak. Yeni patentle birlikte çentikli yapının kullanılmadığı görülüyor.

Ön kamera ve sensörlerin konumlarını ayarlamak için ekran/kasa oranında değişikliğe gidecek olan Apple, bu mödülleri Pixel 4 modellerindeki gibi çerçevenin içine yerleştirecek.


Bu yıl Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12’de ise bu tasarım mevcut değil. Apple’ın yeni tasarımı 2021’e kadar çıkarmayacağı söyleniyor.

Çin markalarının piyasada görünürlüğünün artmasıyla geri plana düşeceği düşünülen Apple, 2019 yılında en çok satan telefon olan iPhone 11 ile, teknoloji sektöründe kan kaybetmediğini kanıtlamıştı.


 

Yorumlar (0)