iPhone 11 satışları Apple’ın yüzünü güldürdü

Apple’ın amiral gemilerinden iPhone 11, fiyat etiketi ve üstün özellikleriyle yüksek satış başarısı yakaladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2019, 15:30
iPhone 11 satışları Apple’ın yüzünü güldürdü

Akılı telefon devi Apple’ın yeni telefonlarına büyük bir ilgi gösterilirken iPhone 11’in büyük bir satış yakaladığı artık bir gerçek. Başlangıçta 699 dolarlık fiyat etiketiyle büyük bir avantaja sahip olan Apple tahminleri alt üst etti diyebiliriz.

iPhone 11 satışları durmaksızın sürerken, IDC’nin yayınladığı son raporla birlikte Apple’dan mutlu eden haberler gelmeye devam ediyor. Haberlerden biri de geçtiğimiz seneden bu yana zorlanılan Çin pazarı oldu.

2019’un üçüncü çeyreğinde yılın aynı dönemine göre telefonların satışları yüzde 3.6 düştü ve 102.6 milyondan 98.6 milyona gerilediği ifade ediliyor. Apple, Çin pazarındaki 5. sıradaki yerini ise koruyor.

Ancak bu çeyrekte Apple en yakınındaki rakibi Xiaomi ile arasında boşluk biraz daha kapandı. IDC’nin verilerine göre Temmuz’un başından Eylül’ün sonuna kadar olan dönemde yaklaşık 8.1 milyonluk bir iPhone satışı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz senenin aynı bölümünde 7.6 milyon satış adedi kaydedildiği dikkate alınırsa yüzde 5.6’lık bir artış yaşandığı görülüyor. Bu başarının arkasında bulunan temel etkenin ise kamera performansındaki önemli gelişmeler ve fiyat avantajı açısından elde edilen durumlar olduğu düşünülüyor.

2018’de iPhone XR’ı piyasaya çıkaran firma bu sene de iPhone 11’i çıkardı. Üçünçü çeyrek sonuçlarına baktığımızda bunun önemli bir etkisini görebilmemize rağmen, iPhone 11 satışlarının Çin’deki mevcut durumu dikkate alındığında dördüncü çeyrek rakamlarına yansımasını değerlendirme için beklemek durumunda kalacağız.

Apple’ın Çin pazarında üst üste iki çeyrek boyunca büyüme elde etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)