iPhone 11 Pro Max'in maliyeti ne kadar?

Akıllı telefon üreticilerinden Apple'ın son amiral gemisi 11 Pro Max modelinin maliyeti hesaplandı. Ülkemizde 11 bin liradan satışa sunulan telefonun yaklaşık maliyeti 490 dolar olarak açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2019, 14:00 16.10.2019, 14:25
iPhone 11 Pro Max'in maliyeti ne kadar?

Son zamanlarda tanıtımı yapılan amiral gemisi akıllı telefonların fiyatları çok yüksek seyrediyor. Bu eleştirilerin başındaki markalardan biri ise Apple. Apple özellikle son yıllarda telefonlarını ortalamanın çok üzerinde rakamlarla sunmaya başladı. Son amiral gemisi iPhone 11 Pro Max’in ise fiyatı 20 bin TL civarına dayanması bekleniyordu.

Ancak bu yıl beklenilen olmadı ve fiyatlar geçen yıla göre çok fazla değişiklik göstermedi. Bununla birlikte iPhone 11 için fiyat XR’dan daha bile uygun oldu. Durum böyle olunca iPhone 11 Pro Max gibi akıllı telefon maliyetleri de bir hayli merak uyandırmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da telefonların çıkmasıyla birlikte maliyetleri açıklandı.

iPhone 11 Pro Max’in maliyeti ne kadar?

Teknoloji siteleri tarafından telefonların bütün parçaları tek tek ayıklanarak maliyet raporu ortaya koyuluyor.

Buna göre iPhone 11 Pro Max’in maliyeti şu şekilde:

5 inç ekranın maliyeti 66.50 dolar

Arka kısımda kullanılan üçlü kamera maliyeti 73.50 dolar

İşlemci, modem ve depolama alanları için maksimum maliyet ise 159 dolar

Üretim için geri kalan tüm parçalar 181 dolar.

Apple’ın yeni akıllı telefonlarının üretiminde harcamış olduğu toplam para ise 490.50 dolar olarak açıklandı. Bu şekilde dikkate alındığı zaman Apple’ın satışta ciddi bir gelir elde ettiğini görmek zor değil.

Tabi akıllı telefon üreticilerinin maliyetlerini yalnızca parça maliyetiyle ölçmek birçok açıdan yanlış olabilir. Çünkü şirketin AR-GE döneminde yapılan masraflar, şirket çalışanlarının maaşları ve bilhassa tedarikte yaşanan ekstra maliyetler de akıllı telefonların fiyatlarının katlanarak ülkemize gelmesine neden oluyor.

Yorumlar (0)