iOS yeni güncellemesi beklenmedik bir sorunla geldi

iOS’in 13.2 sürümü Apple’ın kablosuz hoparlörü HomePod’u sonsuz bir döngüde başlatma işlemine sokarak kullanılamaz hale getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 16:30 29.10.2019, 15:50
iOS yeni güncellemesi beklenmedik bir sorunla geldi

iOS 13.2 önceki sürümlerdeki birtakım eksikliklerin giderilmesi için yayınlandı. Fakat yeni güncelleme başka problemleri de beraberinde getirdi.

Apple’ın popüler kablosuz akıllı ses cihazı HomePod, çoklu kullanıcı sistemi ve senkronizasyon destekli Handoff ile birlikte yenilenmişti. Fakat işler yeni güncellemenin ardından değişti.

Pek çok HomePod kullanıcısı tarafından Apple’ın yeni güncellemesinin ardından akıllı hoparlörün bozulduğu paylaşıldı. Ön yükleme işlemini tamamlayan kullanıcılar akıllı hoparlörün bozulmasıyla karşı karşıya kaldı.

HomePod’ların güncellemenin ardından gelen sorunu sürekli döngüye giren yeniden başlatma problemi. Kablosuz cihaz, hard reset işlemi de uygulamıyor çünkü döngüde takılı kalmış vaziyette.

HomePod’un üzerinde yer alan düğmelerin işlevsiz olması, problemin çözülmemesine neden oluyor. iOS’ın 13.2 güncellemesinin ardından cihazın yeniden başlatılmasıyla hiçbir şekilde çalışmadığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin internet adresinden yapılan açıklamada, firma, iOS 13.2 sürümünü yükleyen ama yeniden başlatma yapmayan kullanıcıların hiçbir şekilde bu işlemi yapmamaları konusunda uyardı.

Ardından firma HomePodOS 13.2’nin güncellemesini de iptal etti. Bununla birlikte akıllı hoparlör daimi bir yeniden başlatma döngüsü içerisinde hiçbir Wi-Fi ağı üzerine de bağlanamıyor. Yani bu sorun internet yardımıyla da çözülemiyor.

Firma HomePod kullanıcılarının talep etmeleri halinde cihazlarının değiştirileceğini açıkladı.

Yorumlar (0)