İnternetten yayımlanan ilanlar için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), internet üzerinden yapılan satışlara dair yayımlanan ilanlar için bildirimde bulunma zorunluluğu getirildi. Peki bu bildirimlerde hangi bilgiler yer alacak? Son bildirim tarihi ne zaman? İşte detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.05.2022, 12:29 31.05.2022, 13:06 Hakan Öksüz
İnternetten yayımlanan ilanlar için yeni karar!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlandı ve yürürlüğe sokuldu. İnternet üzerinden yapılan gayrimenkul satış ve kiralama ilanlarına dair düzenlemeleri içeren tebliğe göre elektronik ticaret için aracılık hizmeti sağlayanlar, GİB'de bildirimde bulunmak zorunda olacak.

İnternet üzerinden yapılan satışlara ilişkin ilanlara aracılık eden yer, hizmet ve sosyal ağ sağlayıcılarının GİB'e yapacağı bilgilendirme, aylık dönemler şeklinde olacak.

Bildirimlerde hangi bilgiler yer alacak?

Tebliğe göre Gelir İdaresi Başkanlığı, satışlara dair daha detaylı bilgiler talep edebilecek. Bu bildirimlerde şu bilgiler yer alacak.

  • İlanı verenlerin adı ve soyadı,
  • TC kimlik numarası ve unvanı,
  • İlanın yer aldığı internet adresi,
  • İş yeri adresi, 
  • Vergi kimlik numarası, 
  • Satış/tahsilat tutarı.

Bildirimler için son tarih ne?

Peki ilk bildirimler hangi tarihe kadar yapılmak zorunda? Haziran ayında ilk defa verilecek ilanlar için en geç 1 Ağustos tarihine kadar bildirimde bulunmak gerekecek. 1 Haziran'dan daha önce yayımlanan ilanlar için ise son bildirim tarihi 31 Ağustos olacak. 

Söz konusu yükümlülüğe uymayanlara ya da yanlış bilgi verenlere ceza verilecek.

Yorumlar (0)