İnternet reklamları 25 yaşında!

Tam 9000 gün önce yani 25 yıldan beri Banner reklamlarıyla dijital mecralarda karşılaşıyor. Peki banner reklamlar nasıl ortaya çıktı? İşte cevabı…

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 12:30 28.10.2019, 12:28
İnternet reklamları 25 yaşında!

Günümüzden tam 25 yıl önce kitle iletişim araçlarındaki reklamlar internet mecrasına taşındı ve internet reklamcılığı da resmi olarak başlamış oldu. Bu anlamda ilk internet banner reklamı 9000 günden fazladır yaşamayı sürdürüyor.

İnternette ilk banner reklam ortaya nasıl çıktı?

25. yılına giren banner, Wired Magazine dergisinin internet sitesi üzerinde ortaya çıkmıştı. İnternet reklamcılığında ve dijital içerik üreticiliği alanında adeta bir devrim başlatan bu reklam afişi zamanında, AT&T markası için hazırlanmış.

2014’te hazırlanan “The First Banner Ad” adlı bir site 1994 senesinde yayımlanan reklamları bünyesinde bulunduruyor. İlk reklam afişinin nasıl başarılı olduğunu ve nasıl hazırlandığını gösteren internet sitesi nostaljik bir havaya sahip.Bu ilk banner iki kişi tarafından hazırlandı. Amacı kullanıcıları harekete geçirmekti. Siyah ve diğer koyu renklerin seçildiği afiş kendisinden sonra gelecek diğer afişlere de ilham kaynağı oldu.

Günümüzde karşılaştığımız bannerlar, mimari olarak da ilk reklam afişini andırıyor. Dikdörtgen olarak bir tasarımı bulunan bu dijital reklam, banner deyince akla gelen ilk imgenin böyle bir şekil olmasını sağladı.

Yorumlar (0)