Instagram’ın yeni özelliği 'Stalker'ları üzecek

Instagram güvenlik önlemini almak ve üyesi olan kullanıcı sayısını arttırmak amacıyla, üye olmayan kullanıcıların uygulama görüntüleme özelliklerine birtakım kısıtlamalar getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 14:00 25.10.2019, 02:25
Instagram’ın yeni özelliği 'Stalker'ları üzecek

Üyeliği bulunmayan kullanıcılara sürekli daha çok kısıtlamalar getiren Instagram platformu, yeni özelliği ile gizli takipçilerini bir nebze daha üzecek gibi duruyor. Sosyal medyada şiddet ve tacize ilişkin olayların sürekli artış göstermesiyle birlikte sosyal medya platformları kullanıcıları koruyabilmek için daha çok önlem almaya başladı. Kullanıcı verilerinin gizliliği sürekli daha da önemli hale gelirken, Instagram yeni özelliği sayesinde kullanıcılarına bu alanda daha güvenli bir profil oluşturuyor. Yeni özelliklerle Stalker olmak zorlaşıyor.

Instagram kanadında sosyal medya platformuna üye olmayan kullanıcılar artık üyelerin profillerine baktığında yalnızca birkaç fotoğrafı görebilecek. Instagram’ın söz konusu yeni özelliği platformun üyesi olmayan kullanıcıları korumayı hedefliyor. Üye olmadan istediği profil üzerinden veriyi dilediği gibi alanlara karşı alınan bu önlem aynı zamanda çok daha fazla kişinin üyelik açmasına imkan verecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Facebook yöneticisi, ‘’ Eğer Instagram’da oturum açmadıysanız, oturum açma ekranı gelmeden önce sadece belirli bir miktar içerik görebilirsiniz. Bu özellik, insanların en iyi Instagram deneyimini elde etmelerine ve toplumun bir parçası olmalarına yardım ediyor” açıklamasını yaptı.

Gittikçe daha da popülerleşen ve 1 milyarın üzerinde kullanıcıya ulaşan Instagram eklediği yeni özellikler ile platformunu sürekli daha da büyütmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)