Instagram CEO’su açıkladı: O özellik Instagram’a da geliyor 

Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, NFT özelliğinin çok yakında Instagram’a da geleceğini duyurdu.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.12.2021, 15:22
Instagram CEO’su açıkladı: O özellik Instagram’a da geliyor 

“Değiştirilemez token” anlamında kullanılan NFT, blockchain üzerinde şifrelenen, dünyada başka bir eşi olmayan varlıklar için söyleniyor. Örneğin dünyada açılan ilk SMS, çekilen ilk fotoğraf, atılan ilk tweet, dünyada yapılan ilk resim, dünyanın ilk grafik tasarım eseri gibi yazılı ve görsel eserler NFT özelliğini taşıyor. Sosyal medya uygulamalarında bu özelliği bulunan eserler, son dönemlerde hızlıca satışa çıkartılıyor. Bu eşsiz tokenler, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları barındırmakla ön plana çıkarken Instagram, herkesin beklediği o adımı atarak uygulama içinde NTF döneminin yakın zamanda başlayacağını duyurdu. 



NFT, Instagram’da da erişime açılıyor 

Son dönemlerde çokça popüler olan NFT teknolojisi ile milyarlarca dolar gelir elde eden kişiler var. Hal böyle olunca henüz bu özelliğin gelmediği uygulamalar da kolları sıvadı. Geçtiğimiz haftalarda Twitter’a gelen NFT özelliğinin yakın zamanda Instagram’a da geleceğini duyuran Instagram CEO’su Adam Mosseri, herkesi heyecanlandıran şu açıklamalarda bulundu: “Henüz duyuracak bir şey yok fakat NFT’leri nasıl erişilebilir hale getireceğimiz konusunda çalışıyoruz.” 

CEO Mosseri henüz net açıklamalarda bulunmasa da NFT özelliğinin gelmesiyle birlikte NFT oluşturma, satma, sevilen sanatçıların dükkanlarını takip etme ve NFT sergileme gibi özelliklerin yakın zamanda uygulamaya gelmesi bekleniyor. 



NFT - Kripto sanat

Yorumlar (0)