Instagram’a NFT güncellemesi: Ücretli abonelikte detaylar belli oldu

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram NFT’leri sistemine entegre etmeye hazırlanıyor. Platforma bir abonelik sistemi getirecek Instagram’ın abonelik fiyatları da netlik kazandı. Buna göre yurt içinde en düşük fiyat 10,99 TL, en yüksek fiyat 54,99 TL olurken yurt dışı fiyatı ise 0,99 dolar olarak belirlendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.05.2022, 10:12 10.05.2022, 10:36
Instagram’a NFT güncellemesi: Ücretli abonelikte detaylar belli oldu

Sosyal medya platformu Instagram bu günlerde sık sık gündeme gelen ve şirketlerin kendi sistemlerine entegre ettikleri NFT piyasasına girmeye hazırlanıyor. İnternet üzerindeki pek çok içerik üreticisi bu ürünleri üreterek internet ortamında satışını gerçekleştiriyor. Instagram bu günlerde yaptığı çalışmalarıyla NFT’lerin profillerde sergilenebilmesi adına bazı çalışmalar yürütüyor. Benzer bir özellik Facebook’a da getirilecek. Öte yandan sisteme ilişkin 3 boyutlu NFT güncellemesi de yapılacak.

Instagram’a abonelik sistemi geliyor

Facebook’un çatı şirketi olan Meta sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlamak amacıyla son zamanlarda sık sık gündeme gelen NFT’leri sistemine dahil etmeye çalışıyor. Meta bu anlamda Instagram’a bir abonelik sistemi getirecek. Anroid ve iOS işletim sistemlerine sahip telefonların uygulama mağazalarında yaptığı bir güncelleme ile birlikte artık uygulama içi satın alımlar Instagram platformu için de geçerli olacak. Bu anlamda Instagram’ın yeni ücretleri de netlik kazandı.

En düşük abonelik ücreti 10,99 TL

İlk aşamada sınırlı sayıdaki kullanıcı ile denemeleri gerçekleştirilecek abonelik özelliğinin fiyatı 10.99 TL’den başlayıp 54.99 TL’ye kadar çıkıyor. Uygulamanın yurt dışındaki bedeli ise 0,99 dolar olacak. Fiyat aralığı referans alınarak en yüksek ücret ile en düşük ücret arasındaki abonelik farkı hakkında net bir bilgi verilmezken testlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi halinde bu özellik tüm kullanıcılara açılmış olacak. Instagram ayrıca geçtiğimiz yaz abonelik sistemi ile ilgili denemeler yaparak Özel Hikayeler özelliği ile içerik üreticilerinin hikayelerini yalnızca kendilerine abone olan kişilerin görmesine izin vermişti.

Yorumlar (0)