Instagram yeni bir kullanım yasağı daha getirdi

Instagram kullanıcıların zarar görmesini engellemek için artık intihara teşvik edici nitelikte olmasa bile buna ilişkin görüntüleri içeren paylaşımlar platformdan kaldırılacağı açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 13:00
Instagram yeni bir kullanım yasağı daha getirdi

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram yakın zamanda yayınladığı güncellemeyle tartışmalara yol açacak takip edilen ve beğenilen kullanıcı listelerini görebileceğimiz ekran bildirimlerini kaldırmıştı. Ardından kullanıcıların üye olmaması takdirde erişebileceği içerik sayısına da kısıtlama getirmişti. Şimdi ise diğer popüler platformlar gibi kullanıcıların sağlığını korumak adına ciddi önlemler almaya devam ediyor.

Instagram zararlı içeriklerle savaşacak

Instagram tarafından intihara teşvik etme niteliğinde olan resim, karikatür ve çizimler aynı zamanda caps’ler yasaklanmıştı. Bununla birlikte yeni uygulamayla birlikte intihara teşvik etmiyor olsa bile bununla ilişkili olan yöntemler veya materyaller içeren görüntüler platform üzerinden kaldırılacak.

İngiltere’nin 14 yaşındaki öğrencisi Molly Russel’ın sosyal medyadaki çeşitli içerikleri görmesinin ardından intihar etmesiyle platform üzerinde konuya daha da hassasiyet gösterilmeye başlandı.

Platformun başındaki isim Mosseri, İngiltere’de bulunan sağlık kuruluşları vasıtasıyla birçok toplantı içerisinde bulundu. Konuyla ilgili yoğun bir baskı altındaki Instagram yaklaşık olarak 1 milyona yakın gönderiye uyarı eklediğini de paylaşıyor.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde  estetik operasyon filtrelerinin platform üzerinden kaldırıldığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Bu filtrelerin özellikle küçük yaştaki kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade ediliyordu.

Yorumlar (0)