Instagram ücretli abonelik sistemi Türkiye'ye geliyor: İşte fiyatı

Sosyal medya platformu Instagram, içerik üreticisi olan kullanıcıların para kazanmasına imkan tanıyan “abonelik” özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Sınırlı sayıda kullanıcı ile gerçekleştirilen testlerin ardından kullanıma sunulacak özelliğin fiyatı 10.99 TL - 54.99 TL aralığında seyrediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.11.2021, 16:42 12.11.2021, 11:53
Instagram ücretli abonelik sistemi Türkiye'ye geliyor: İşte fiyatı

Facebook’un çatı şirketi Meta’ya ait olan sosyal medya platformu Instagram, içerik üreticisi olan kullanıcılarının platform yoluyla para kazanmasına ilişkin uzun süredir beklenen “abonelik” özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

Yeni abonelik ücreti belli oldu

Android ve Ios  işletim sistemlerinin mağazalarında gerçekleştirdikleri güncelleme ile beraber, “Uygulama içi satın alımlar’ bölümünden kullanıcıları için ‘Instagram Subscriptions (Abonelikleri)’ özelliğini ekleyen Instagram’ın, abonelik özelliğinin ücretleri de açıklandı.

Yeni özelliğin test aşaması, ilk başta sınırlı sayıda kullanıcı ile gerçekleştirilmesi planlanırken abonelik fiyatlarının, 10.99 TL - 54.99 TL arasında değiştiği ve uygulamanın yurt dışı fiyatının ise 0,99 dolar olduğu kaydedildi.

Test aşaması geçilirse tüm kullanıcılara sunulacak

Fiyat aralığı dikkate alınarak, en düşük ile en yüksek ücret arasındaki abonelik fiyatı farkına ilişkin detaylar açıklanmazken, testlerin başarılı geçmesi halinde söz konusu özellik, tüm kullanıcılara açılacak.

Instagram, yaz döneminde abonelik sistemine ilişkin denemeler gerçekleştirmiş, “Özel Hikayeler” ile içerik üreticisi kullanıcıların, hikayelerini sadece abone olan kullanıcıların görmesi özelliğini test etmeye başlamıştı.

Yorumlar (0)