Instagram şikayetleri artınca EGM harekete geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce son dönemlerde çok sık olarak çalınan Instagram kullanıcı hesaplarına karşı vatandaşlara nasıl daha güvenli sosyal medya kullanabileceklerine ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.05.2021, 13:23 07.05.2021, 11:19
Instagram şikayetleri artınca EGM harekete geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından son zamanlarda ünlü kişiler başta olmak üzere Instagram kullanıcısı birçok kişinin hesaplarının çalınmasının ardından harekete geçildi.

Güvenli bir şekilde internetin kullanımı amacıyla vatandaşlara rehberlik etmek amacıyla başlatılmış olan SİBERAY programının sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara sosyal medya hesaplarını nasıl güvenli kullanacaklarına ilişkin bilgilendirme gerçekleştirildi.

Instagram hesabının güvenliği için ne yapılmalı?

Yapılan paylaşımda hesapların kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi, hesap çalınması ve dolandırıcılık olaylarına maruz kalınmaması için yapılması gerekenler bir bir sıralandı.

Yapılan açıklamalarda öncelikle Instagram hesaplarının iki adımlı doğrulama yöntemiyle ve çok güçlü bir parola ile güvenli bir e-posta hesabı aracılığıyla desteklenerek korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Güvenilmeyen Wi-Fi ağları aracılığıyla kendisine ait olmayan bilgisayarın ve telefonun kullanılmaması ve hesaba erişen bütün uygulamalara izin verilmemesi gerektiğine yer verildi.

Instagram için kullanıcılarının parolalarının en az 8 karakterden oluşması gerektiği, bunların içinde küçük ve büyük harfin, özel karakterlerin bulunması gerektiği ve bu parolaların 3. bir kişiyle hiçbir şekilde paylaşılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Son olarak ise yapılan uyarıda Instagram hesabına giriş sırasında iki aşamalı doğrulama yönteminin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

“Pandemi desteği” ismiyle dolandırıcılık yapılıyor

Bununla beraber SİBERAY programının sosyal medya hesaplarıyla vatandaşların telefon numaralarına giden aldatıcı mesajlara dair de dikkatli olunmasına ilişkin uyarı yapıldı.

“Pandemi desteği” veyahut kimi benzer başka isimlerle oluşturulmuş olan sahte uygulama, site ve zararlı uygulamaların, zararlı yazılım yükleme amaçlı olduğu kaydedildi.

Uyarıda yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmeyen duyuranlara da itibar edilmemesi gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)