Instagram'ın en fazla dikkat çeken paylaşımları belli oldu

22 milyon paylaşım dikkate alınarak yapılan bir araştırma sonucunda, Instagram kullanıcıları tarafından en fazla sevilen paylaşım türü ortaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.09.2020, 20:35
Instagram'ın en fazla dikkat çeken paylaşımları belli oldu

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulamalarından Instagram, platforma eklemiş olduğu yeni özelliklerle birlikte kullanıcı sayısını her geçen gün arttırıyor.

Milyonlarca kullanıcının Instagram alışkanlıklarına mercek tutan bir araştırma neticesinde platformun en fazla ilgi çeken paylaşım türü belli oldu.

Zirvede kaydırmalı gönderiler var

22 milyon Instagram gönderisine ilişkin verilerin incelendiği bir araştırmada, kaydırmalı olan gönderilerin platformun en fazla ilgi çeken paylaşım türü olduğu ortaya çıktı.

Aynı araştırmada, platformun kaydırmalı gönderilerinin paylaşım başına etkileşimi ise yüzde 1,92 seviyesinde görünüyor.

Paylaşılan bu oran tek bir görselden oluşan paylaşımlar için yüzde 1,74, tek video için oluşturulan içeriklerde ise yüzde 1,45 olarak görüldü.

Yapılan araştırmada 2017 senesindeki kaydırmalı gönderiler, platformdaki tüm gönderilerin yaklaşık olarak yüzde 4'lük kısmını oluşturuyordu. Temmuz 2020'ye gelindiğinde ise bu oran yaklaşık olarak yüzde 19 seviyesine kadar çıktı.

Yorumlar (0)