Instagram'dan içerik kısıtlaması

Önde gelen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanıcı sağlığını ve psikolojisini korumak mecburiyetinde olduğunu belirterek intihar ya da kendine zarar verme içerikli paylaşımları yasakladığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 14:07
Instagram'dan içerik kısıtlaması

Son dönemlerde politika değişikliğine giden sosyal medya devi Instagram, kısıtlamalarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak getirilen kısıtlama, insan sağlığına ve psikolojisine zarar verebilecek nitelikteki kendine zarar verme ve intihar içerikli paylaşımları kapsıyor. Yasaklama kapsamında filmler ya da çizgi romanlara ait çizimler, notlar ve görüntülerde de bu tür eylemlerin tasvirlerine izin verilmeyecek.

Instagram, geçtiğimiz şubat ayında kişinin kendine zarar verdiği çeşitli görüntüleri yasaklamış, aynı zamanda iyileşmiş yara izleri gibi paylaşımların da "keşfet" bölümünde görünmesini engellemişti.

Yaklaşık 834 bin paylaşım hakkında işlem

WebTekno'nun aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı paylaşan Instagram CEO'su Adam Mosseri, bu değişikliğin ardından ilk 3 ayda Instagram’ın 834 bine yakın paylaşım hakkında işlem yaptığını açıkladı.

İnsanların sağlıkla ilgili deneyimlerini paylaşmalarına izin verirken diğerlerinin de potansiyel olarak zararlı içeriklere maruz kalmalarını engellemek adına bir denge kurmak zorunda olduklarını vurgulayan Mosseri, yasakları genişletme kararını bu nedenle aldıklarını ifade etti.

Kullanıcıları korumak zorundayız

Kullanıcıların ruh sağlığını korumak zorunda olduklarının altını çizen Mosseri, 2017 yılında daha 14 yaşındayken Instagram’da izlediği intihar ve şiddet videoları nedeniyle intihar eden Molly Russell’a da değindi.

İntihar eden genç kız, Instagram'ı depresyon ve intiharla ilgili içeriklere erişmek için kullanmıştı. Oldukça zor zamanlar geçiren genç kızın ailesi de çocuklarının ölümüne Instagram'ın neden olduğunu söylemişlerdi. Önde gelen sosyal medya platformu, artık kendine zarar verme ve intiharla ilgili paylaşımların veya yöntemleri içeren resimlerin kaldırabileceğini, bu tür içerikler paylaşan hesapların aramalarda veya uygulamanın diğer bölümlerinde önerilmeyeceğini de ifade etti.

Bu yılın başlarında İngiltere başta olmak üzere birçok ülke, Instagram’a intihar içerikli videoları kaldırması, aksi takdirde platforma yaptırım uygulanacağıyla ilgili baskı yapıyordu.

Yorumlar (0)