Instagram, çok sevilen 2 hizmetini tarihe gömdü

Dünyada milyarlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında ilk 3 sırada yer alan Instagram, güncellemelerini art arda yayınlıyor. Yeni güncellemelerle birlikte IGTV ve Threads özelliğinin ortadan kaldırılacağını duyuran Instagram, Hyperlapse ve Boomerang’ın da fişini çekti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.03.2022, 12:55 08.03.2022, 13:19
Instagram, çok sevilen 2 hizmetini tarihe gömdü

Dünyanın en popüler uygulamalarından olan ve nice insana iş kapısı açan Instagram, ay aşırı yeni özelliklerini duyururken belirli dönemlerde de eskiyen özelliklerini tarihin derinliklerine gömüyor. 2021’in son dönemlerinde IGTV ve Threads özelliklerini kaldıracağını duyuran topluluk, bunu gerçekleştirdi. Artık yeni güncellemeyle birlikte bu uygulamalar ve özellikler Instagram bünyesinde bulunmuyor. Öte yandan şirket, yeni bir açıklama ile takipçilerini üzdü.



Uygulama marketleri güncellendi

Instagram, kaldırdığı uygulama ve özellikler arasında Hyperlapse ve Boomerang’ı da ekledi. Bu haliyle kullanıcılarının tepkisiyle karşılaşan şirket, analistlere göre bu uygulamalarının yerine çok yakında daha önce eşi görülmemiş uygulama ve özellikleri getirecek. Öte yandan bir takip şirketinin verilerine göre Boomerang uygulaması, 23 milyon aktif kullanıcıya sahip bir programdı ve şimdiye kadar 301 milyon kez indirilmişti.

Yorumlar (0)