Instagram CEO'su Adam Mosseri'den 'TikTok' itirafı

Facebook'a bağlı olan Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, en büyük rakipleri olan TikTok'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eş zamanlı olarak bir itiraf şeklinde de değerlendirilebilecek açıklamaya göre, TikTok'un Instagram'dan çok daha önde olduğu dile getirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.01.2021, 01:40 22.01.2021, 17:27
Instagram CEO'su Adam Mosseri'den 'TikTok' itirafı

Facebook'un bünyesinde olan Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, Çinli sosyal medya platformu TikTok'a ilişkin bir açıklama yaptı. 

Mosseri, TikTok’un kısa video formatı hususunda Instagram'dan çok daha önde olduğunu kabul etmeleri gerektiğini kaydetti. 

Daha evvel Facebook'ta görev yapan Adam Mosseri, 3 yıl evvel Instagram'ın CEO'su olmuştu.

Instagram'ın TikTok'tan kopyalayarak geliştirdiği 'Reels' videoları hususunda da konuşan Mosseri, an itibarıyla yeni özellikten pek de memnun olmadığını dile getirdi.  

Eğlenceli efektler ve filtreler ile kullanıcıları teşvik etmeye çalıştıklarına vurgu yapan Mosseri, "Reels, an itibarıyla güçlü ve yenilikçi komedi içeriklerine ev sahipliği yapabilecek kadar iyi değil." ifadelerini kullandı.

 

Mosseri, kısa video alanında TikTok'un daha çok özgün içerik barındırdığının da altını çizdi. 

Instagram, 2020 yılının ağustos ayında TikTok'tan kopyaladığı 'Reels' adlı kısa video  özelliğini kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. 

Yorumlar (0)