Instagram canlı yayınlarına 2 yeni özellik geliyor

Instagram, canlı yayını sık kullanan kullanıcılar için alarm kurmayı ve yayın planlamayı sağlayan yeni bir özelliği hayata geçiriyor. Buna ilave olarak canlı yayın kazalarının engellenebilmesi adına test yayını özelliği geliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2021, 16:42 17.10.2021, 09:22
Instagram canlı yayınlarına 2 yeni özellik geliyor

Instagram, içerik oluşturan kullanıcılar için canlı yayın opsiyonlarını güncellemeyi sürdürüyor. Kısa süre önce canlı yayınlar üzerinden doğrudan gelir elde etmeye imkan tanıyan platform, şimdi de hatırlatma ve planlama özelliklerini devreye sokuyor.

Canlı yayınlar önceden planlanabilecek

Şu anda Instagram'da test aşamasındaki planlama sistemi, 90 gün önceden canlı yayınların saat ve gün olarak planlanabilmesine imkân tanıyor. Hem hikâye hem de gönderi paylaşılabilen canlı yayın planlamaları, öteki kullanıcıların yayın tarihine doğrudan hatırlatıcı kurmasına da izin veriyor. Böylece doğrudan yayın için kullanıcılar alarm kurabiliyor.

Güncellenecek olan ikinci özellik; meydana gelen canlı yayın krizlerini engellemeyi hedefliyor. Practice yani “Test Yayını” olarak geçen bu sistem, yayından önce konuklarla bağlantı sağlanarak; ses, kadraj ve ışık, seviyesinin kontrol edilmesine izin veriyor.

Yorumlar (0)