Instagram adı seçmenin püf noktaları

Teknolojinin hayatımızın merkezine yerleştiği günümüz dünyasında, Instagram da en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri. Bu popüler platformda yer almak isteyenler ise bu ipuçlarıyla kullanıcı adlarını kolayca seçebilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2020, 10:29
Instagram adı seçmenin püf noktaları

Instagram ismi hem platformdaki kimliği temsil ediyor hem de insanların söz konusu sayfaya ulaşmalarını sağlıyor. Bu nedenle kullanılacak isim, amacı ve profilin rahatlıkla bulunabilmesi anlamında çok önemli.

İsim başkaları tarafından kullanılıyor mu?

Instagram'da kullanılacak kullanıcı adına karar vermeden önce ilk yapılması gereken şey bu adın bir başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığının kontrol edilmesi olmalı. Bu sorgulamalar yapılırken, alınması düşünülen kullanıcı adının farklı isimlerle benzerlik göstermemesine de ayrıca özen gösterilmeli.

Amaç belirlenmeli

Instagram hesabının açılma amacının ne olduğu kullanılacak ismin belirlenmesinde oldukça önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle seçilecek ismin hedeflenen amaç için uygun olup olmadığının da kontrol edilmesi gerekiyor.

En popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram'da açılacak hesabın bir marka için mi, yoksa kişisel olarak mı kullanılacağının kesinlikle belirlenmiş olması gerekiyor. Eğer kişisel bir hesap açılacaksa hesap sahibi kendi ismini ya da kısaltılmış versiyonlarını kullanabilir. Eğer bir marka için hesap açılacaksa iş adı ya da markanın sektörüne uygun bir ad kullanılabilir.

Instagram kullanıcı adı 30 karakteri geçemiyor. Bu nedenle kullanıcı ismi belirlenirken karakter sınırı mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

Pratik olmalı

Instagram kullanıcı adını oluşturan karakterler, akılda kalıcı ve klavyede tuşlaması pratik olan karakterlerden oluşmalı.

Kolay hecelenebilir ve hatırlanabilir bir isim her zaman erişilebilirlik anlamında avantaj sağlar.

Yalnızca Instagram’da değil tüm sosyal medya platformlarında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de kullanıcı isimlerde yasaklı kelimelerin bulunmaması. Bu nedenle isim seçilirken yasaklı kelime bulunmamasına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Genel isimler daha faydalı

Eğer bir marka için Instagram ismi seçilecekse tek bir ürün ile özdeşleşecek bir kullanıcı ismi seçilmemeli. Çünkü daha sonra marka ürün ve hizmet yelpazesini genişletebilir veya değiştirebilir.

Yorumlar (1)
dılek 3 yıl önce
ıstegram hesabı bulurmusunuz