Instagram'a gençlere yönelik yeni özellikler geliyor

Instagram, ergenlik çağında olan genç kullanıcılarına önerdiği içerikler hususunda daha seçici olacağını ve uzun zaman harcayan gençlere ara vermelerini tavsiye edeceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.12.2021, 00:43 08.12.2021, 16:35
Instagram'a gençlere yönelik yeni özellikler geliyor

ABD Kongresi'nde 8 Aralık tarihinde ifade verecek olan şirket başkanı Adam Mosseri, şirketin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ergenlik çağında olan gençleri korumak amacıyla uygulamalarında bazı değişiklikler yaptıklarını kaydetti.

Mosseri, genç kullanıcılara gösterilen ve tavsiye edilen içeriklerin ve hesapların çok daha sık aralıklarla denetleneceğinin altını çizdi.

Ebeveynler çocuklarının kullanım sürelerini görebilecek

Açılamasında Instagram'a gençler için getirdikleri 'ara ver' özelliği sayesinde gençlerin mola vermesini sağlayacaklarına işaret eden Mosseri, İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya'da aktif edilen bu özelliğin diğer ülkelerde 2022'in ilk aylarında aktive edilmeye başlayacağını kaydetti.

Mosseri, söz konusu platformda, kullanıcıların, kendilerini takip etmeyen küçük yaştaki kullanıcıları etiketlemesinin önlendiğini de bildirdi.

Ocak 2022 itibarıyla genç kullanıcıların içeriklerini toplu olarak silme özelliğinin geleceğini de açıklayan Mosseri, Mart 2022'de ise ailelerin çocuklarının Instagram'da geçirdiği süreyi kontrol edebilecekleri bir aracın kullanıma açılacağı bilgisini aktardı.

Yorumlar (0)