Instagram'a 13 yaş sınırı getirildi!

Dünya genelinde en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram, 13 yaşından küçüklerin uygulamayı kullanmasını yasakladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.12.2019, 11:13
Instagram'a 13 yaş sınırı getirildi!

2012 senesinde ABD'li sosyal medya devi Facebook tarafından satın alınmadan önce çok fazla kullanıcıya hitap etmeyen Instagram, 2019 yılına geldiğimizde en fazla tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında kendisine yer buldu.

1 milyardan fazla kullanıcı tarafından kullanılan Instagram, aldığı yeni bir karar ile çocukların sosyal medyanın olumsuz yönlerinden korunması amacıyla 13 yaşından küçüklerin uygulamayı kullanmasını resmen yasakladı.

Bugünden itibaren başlayacak yeni uygulama ile Instagram'a kaydolmak isteyenlerin doğum tarihi girmesi gerekecek. Mevcut kullanıcıların yaşları sorulmayacakken 13 yaşından küçüklerin ise uygulamayı kullanması engellenecek.

Yaş sınırının neden Instagram'a geç geldiği hakkında açıklama yapan Instagram sözcüsü, Instagram'ın kullanıcıların kimliğine bakmaksızın herkesin kendilerini tam olarak ifade edebileceği bir yer olmasını istediklerinden dolayı insanların yaşlarını söylemelerini istemediklerini belirtti.

Yorumlar (0)