İnsansız helikopterimiz T629 ilk kez görücüye çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilk T129 Atak helikopterinin teslim edildiği törende, TUSAŞ'ın tasarladığı insansız ve elektrikli taarruz helikopteri T629'un prototipi sergilendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.02.2021, 14:11 26.02.2021, 22:06 Hanife
İnsansız helikopterimiz T629 ilk kez görücüye çıktı

Türk İHA ve SİHA'ların başarısı dünyanın beğenisini toplarken, havacılık ve savunma sektörlerinde yeni bir gelişmeler yaşanamaya devam ediyor…

Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, üretimi, geliştirilmesi ve yenilenmesi gibi alanlarda hizmet veren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yeni bir girişime imza attı.



İnsansız elektrikli taarruz helikopteri

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilk T129 Atak helikopterinin teslim edildiği törende, TUSAŞ'ın tasarlayıp ürettiği insansız ve elektrikli taarruz helikopteri T629'un prototipi de ilk kez görücüye çıktı.

Belirgin özellikleri olan bu yeni hava platformunun, yakın bir zamanda tanıtımının yapılması bekleniyor.



Pilot kabininde batarya

Servis edilen fotoğraflarda, havacılık alanında ilkleri getirecek çok sayıda özelliği görmek mümkün. T629'un otonom özelliklere sahip bir helikopter olduğu görülürken en yenilikçi ve heyecan veren özelliği ise elektrik ile çalışacak olması.



Ayrıca T629’un gövdesinin çeşitli bölgelerinde yer alan kameralar taarruz otonom bir helikopter olarak tasarlandığını gösteriyor.

İnsansız hava aracı olarak tasarlanan helikopterin pilot kokpiti yerine, elektrikli motoru besleyecek akülerin yer alacağı düşünülüyor.


 

Yorumlar (0)