İnsansı robot Sophia anne olmak istiyor

Vatandaşlık verilmiş olan ilk insansı robot Sophia, yeni isteğini açıkladı. Daha önce resim çizen ve kadın hakları savunucusu olduğunu ifade eden Sophia, artık anne olmak istiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.10.2021, 09:47 14.10.2021, 11:53
İnsansı robot Sophia anne olmak istiyor

Hong Kong’ta bulunan Hanson Robotics tarafından üretilen Sophia isimli sosyal robotun yeni bir isteği var.

Artık anne olmak istiyor

Kadın hakları savunucusu olduğunu daha önce belirten insansı robot Sophia, şimdi de ailesini kurmak istiyor. Bir bebek istediğini söyleyen Sophia'nın devrelerinde anne olma arzusu yatıyor. Bir röportaj veren Sophia, "Aile kavramı, gördüğüm kadarıyla fazlasıyla önemli. Kan bağı haricinde insanların benzer duyguları bulabilmesi çok güzel" şeklinde konuştu.

Yaptığı tablo 700 bin dolara satılmıştı

Sophia'nın daha önce yaptığı tablo, 700 bin dolara yakın bir fiyata NFT olarak satılmıştı.

2016’da vatandaşlık verildi

25 Ekim 2016'da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen Geleceğin Yatırım Girişimleri isimli etkinlikte Sophia'ya vatandaşlık verildiği açıklanmıştı. 2017 yılında ise Robotun vatandaşlığı resmiyet kazanmıştı.

Suudi Arabistan'ın bu hamlesinin ardından Sophia, vatandaşlık verilen dünyanın ilk robotu unvanının sahibi olmuştu.

ABD'li oyuncu Audrey Hepburn'den esinlenerek yapılan, yapay zeka girişimlerinin ürünü olan Sophia, İngilizce haricinde farklı diller de konuşabiliyor.

Will Smith’i reddetti

Hollywood ünlü yıldızı Will Smith, insansı robot Sophia ile flört etmeye girişmiş, bunun üzerine 21 senelik evli olan Hollywood oyuncusunun flört ‘taktiklerini’ demode olarak değerlendiren Sophia, Smith’in kendisine uzattığı kadehi geri çevirdi.

Ufak espriler ve şakalar yaparak ortamı ısıtmaya çalışan ünlü yıldız Will Smith’e, Sophia, “Şaka yapmak, akıl dışı insan davranışıdır” sözleriyle cevap verdi.

Yorumlar (0)