"İnsanlar Güneş Sistemi'nin dışına göç edemeyecek"

İlk ötegezegen keşfiyle bu sene Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülen Prof. Michel Mayor, insanların hiçbir zaman Güneş Sistemi’nin dışına göç edemeyeceğini kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 13:04 15.10.2019, 13:06
"İnsanlar Güneş Sistemi'nin dışına göç edemeyecek"

Prof. Michel Mayor, insanların Güneş Sistemi dışındaki bir gezegene hiçbir zaman taşınmayacağını, çünkü bu uzaklığa ulaşmanın yüz milyonlarca gün alacağını ifade etti. Bunun yerine "sürdürülebilirlik" mesajı veren Mayor, insanlar çaba gösterdiği sürece Dünya’nın hâlâ yaşanabilir kalacağını bildirdi.

AFP’ye konuşan Mayor, "Ötegezegenler hakkında konuşacaksak eğer, bazı noktalar açık olmalı: Oraya göç etmeyeceğiz. Bu gezegenler çok, çok uzakta. Bu kadar uzak olmayan - mesela birkaç düzine ışık yılı kadar ki bu çok fazla değil - yaşanabilir bir gezegenin olduğuna dair hayli iyimser bir durumda bile oraya varmak için gereken süre oldukça fazla." ifadelerini kullandı. 

"Kendi gezegenimize özen göstermeliyiz"

"Eğer Dünya’da yaşam mümkün olmazsa yaşanabilir başka bir gezegene gideriz." şeklindeki ifadelerin de son bulması gerektiğini savunan Mayor, "Bu tamamen delilik. Kendi gezegenimize özen göstermeliyiz çünkü o çok güzel ve kesinlikle hâlâ yaşanabilir." dedi.

Mayor, başka gezegenlerde yaşam olup olmadığı sorusunu gelecek nesillerin cevaplamasını umduğunu kaydetti. 
 

Yorumlar (0)