İnovatif zarafet: Apple Card

Apple Card 25 Martta duyuruldu ve 20 Ağustosta piyasaya sürüldü. Peki, Apple’ın bu hamlesiyle bu yeni tip kredi kartı ne tür özelliklere sahip olacak?

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.09.2019, 21:36 11.11.2019, 12:00
İnovatif zarafet: Apple Card

Teknolojinin yüksek ivme kazandığı günümüzde, Apple tüm dünyayı değiştirebilecek bir ürünü 25 Martta sundu ve 20 Ağustosta kullanıma sürdü. Apple’ın lüks ve zerafet pazarlama stratejisi Apple Card’ta da görülüyor. Yine de her inovatif ürünün başlangıcındaki tartışmalar gibi Apple'ın kredi kartı kullanımına getirdiği bu güçlü inovasyon, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu kartın dünyaya nasıl yayılacağı, finans sektörüne nasıl uyum sağlayacağı konusunda eleştiriler ve tartışmalar sürüyor.

Kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu yok


Adını doğrudan markasından alan Apple Card gizlilik ve güvenliğe yeni bir soluk getirdi. Bu kartların üstünde kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu yok. Mobil ödemeye entegre olan kart, herhangi bir güvenlik sorunu oluştuğunda, anında kullanıcı numarasını değiştirebilecek bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Gizlilik ve güvenlik için; yüz tanıma, parmak izi tarama ve anlık kod gönderme gibi teknolojiler kullanılıyor. Gizlilik esasına da önem veren bu inovatif teknolojide üçüncü partilere mahal verilmiyor, reklam gibi sorunlarla karşılaşmama garantisi veriliyor.

Üyelik ücreti yok

Apple’ın kullanıcılarına ücretsiz hizmet verdiği Apple Card için üyelik ücreti yok. Şimdilik sadece ABD’de kullanılabiliyor ancak ABD’de adres gösterme şansı olanlar dünyanın her yerinde kullanılabiliyor.

Puan yok, ödül var

Apple Card ile klasik kredi kartlarında olduğu gibi puan biriktirerek alışveriş yapılamıyor. Apple Card ile yapılan alışverişler sonucunda kullanıcıya ödüller sunuyor.

Lüks


Apple’ı öne çıkaran lüks ve kaliteyle kullanıcı deneyimi sağlama stratejisi Apple Card teknolojisinde de yerini buluyor. Apple Card’ın inovatif özelliklerinin yanında şık ve zarif olmasının ve Apple logolu bir kartın kullanıcıların cüzdanında olmasının cazibesi de bu teknolojinin bir diğer önemli özelliği olarak görülüyor. Kullanıcıyı numaralarla sınıflandırmayan Apple Card, sadece isimleriyle kişiye özel VIP deneyimi sunuyor.  Ağırlığı yaklaşık 14,8 gram olan kartın hammaddesi titanyum; titanyumun gösterişi ve sağlamlığı da göz önüne alındığında ürünün cazibesi daha öteye taşınıyor.

Türkiye’de nasıl kullanılıyor?


Bu yeni teknoloji ABD dışı bankalarla entegre olarak kullanılabiliyor. Apple Wallet uygulamasında konum Türkiye olarak ayarlandığında Türkiye’de kullanılabiliyor. Bunun için şimdilik ABD’de bir adres gösterilmesi gerekiyor. Apple Card ile yaptığınız harcamalar aynı zamanda Apple Maps’te de takip edilebiliyor.

En iyi şekilde kullanım için videolar

Apple, bu yeni teknolojiyi kullanıcılarının en iyi şekilde kullanabilmesi için videolar düzenledi. Henüz ABD pazarına yoğunlaşan Apple Card, kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alma stratejisi üzerine çalışıyor.

Tartışmalar

Apple’ın bu yeni inovatif teknolojisinde, eleştirilerden en öne çıkan konu ise finans sektörünün Apple ekosistemine uyum sağlamak isteyip istemeyeceği. Bazı ülkelerin kurulu finans sisteminde “Apple Pay” yani Apple ile ödeme seçeneğine sıcak bakmayacağı konuşuluyor. Bununla birlikte, kullanıcı ödül sistemi ile para puanı kadar kazanç sağlayamayacağı ön görülüyor ve  Apple Card’ın öne sürdüğü birçok özelliğin de normal kredi kartlarında zaten olduğu hatırlatılıyor.

Yorumlar (0)