İngiltere, Hayat Eve Sığar'ı kopyaladı!

İngiltere, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde hayata geçirdiği Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını kopyaladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.09.2020, 15:40 24.09.2020, 15:43
İngiltere, Hayat Eve Sığar'ı kopyaladı!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tekrar artmaya başladı. Söz konusu ülke pandemi ile mücadele kapsamında yeni yöntemler bulmaya çalışıyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, o yöntemlerden birini duyurdu.

"Uygulamayı mutlaka kullanın"

Bakan Hancock, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde temas ve takip için oluşturulan mobil uygulamanın, vatandaşların kullanımı için hazır olduğunu duyurdu. 

Hancock, İngiltere'nin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı daha güvenilir bir ülke konumuna ulaşması için söz konusu uygulamanın mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. 

"Herkesin güvenliği için önemli"

İngiltere ile Galler Özerk Bölgesi'nde kullanılabilecek olan uygulama ile yeni tip koronavirüs (Covid-9) hastası olma riskini taşıyan daha fazla kişinin izlenebileceğini belirten Hancock, mobil uygulamanın bugün hazır duruma geldiğini ifade etti. 

Hancock, mobil uygulamayı cep telefonlarına indiren kişilerin herkesin güvenliği adına önemli bir şey yapmış olacaklarını kaydederek, insanların sadece kendilerini değil, yakınlarını ve diğer insanları da bu şekilde koruyabileceğini söyledi.

"Koronavirüs ile mücadelenin parçası"

Mobil uygulamanın etkili olabilmesi için birçok kişi tarafından indirilmesi gerektiğine dikkat çeken Hancock, bunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin bir parçası olduğunu kaydetti. 

"NHS Covid-19" ismi verilen mobil uygulamanın, sadece akıllı telefonlara indirilebileceği bildirildi. Öte yandan, kullanıcıların kimlik bilgilerinin saklı tutulacağı öğrenildi. 

Hastaların nerede oldukları görülecek

Söz konusu mobil uygulama ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının nerede bulundukları öğrenilebilecek. Ayrıca, yaşanan bölgenin tehlike seviyesi ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının gittikleri mekânlara ilişkin bilgilere de ulaşılabilecek. 

Mobil uygulamayı indiren kişiler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisi gösterip göstermediklerini tespit edebilecek. İngilizler, gereksinim duyulması halinde söz konusu uygulama aracılığıyla test yaptırma istediğini iletebilecek. 

Geri sayım yapılabilecek

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişiler, karantina süreleri için geri sayım yapabilecek ve uygulamada yer alan önerilere bakabilecek. 

"NHS Covid-19" isimli uygulamada Türkçe dilinde de hizmet verildiği görüldü. 

Türkiye'de uzun süredir HES kullanılıyor

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren Türkiye, HES (Hayat Eve Sığar) isimli uygulamayı halkın hizmetine sunmuştu. 

Söz konusu mobil uygulama ile kullanıcılar, ikamet ettiği bölgenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından tehlike seviyesini kontrol edebiliyor. 

Halk, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı korunmak, gerekli bilgileri almak ve tehlikeyi azaltmak için HES (Hayat Eve Sığar) isimli uygulamayı kullanıyor. 

Yorumlar (0)