İngiliz'e kızıyorduk, Uganda dünden razı çıktı!

Tepkilere rağmen aşılar Uganda'da denenecek... İngiliz üniversitesi, gelen tüm tepkilere kulak tıkayarak Covid-19 aşısını Uganda'da test edecek. Afrika'da aşı deneylerinin yapılmasına gelen tepkilerin yersiz olduğu çıkışı ise İngiltere'den değil, Uganda'dan geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.08.2020, 17:05 12.08.2020, 17:16
İngiliz'e kızıyorduk, Uganda dünden razı çıktı!

İngiltere'de bulunan Imperial College London Üniversitesi tarafından geliştirilen Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşısının klinik deneyleri, İngiltere'den sonra kapsamlı bir şekilde Uganda'da yapılacak.

The Daily Monitor gazetesinde yer alan habere göre, UVRI (Uganda Virüs Araştırma Enstitüsü) Direktörü Prof. Dr. Pontiano Kaleebu, İngiltere'de geliştirilmekte olan aşının klinik deneylerinin Uganda'da yapılması için şart olan protokolün hazır olduğunu açıkladı.

Ugandalı profesörden şaşırtıcı savunma

Uganda Virüs Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Pontiano Kaleebu, testlerin 2020 yılı Aralık ayı itibarıyla başlayacağını, odak noktasının ise "aşının güvenliği ve bağışıklık sağlayıcılığı" olacağını bildirdi.

Aşıların Afrika ülkelerinde denenmesine ilişkin dünyadan gelen tepkilerin yersiz olduğunu savunan UVRI Direktörü Prof. Dr. Pontiano Kaleebu, potansiyel aşının ilk olarak Uganda'da denenmesinin faydalı olacağını ileri sürdü.

Uganda'daki antibiyotiklerin dahi yabancılar tarafından üretildiğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen UVRI Direktörü Prof. Dr. Pontiano Kaleebu, tüm halkın klinik denemelere katılacağına inandığını belirterek, üstü kapalı davettte bulundu.

İngiltere'de çok az denek kullanılabildi

Imperial College London Üniversitesi, daha önce yaptığı açıklamada, geliştirilen koronavirüs aşısının insanlar üzerindeki ilk denemelerinin sonucunun pozitif olduğunu duyurmuştu.

Kenya akıllı çıktı

Diğer taraftan, Kenya Sağlık Bakanı Mercy Mwangangi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı geliştirdiğini duyuran Rusya ile çalışmaya karar verdiklerini ancak kullanmadan önce aşının güvenliğinden kesin emin olacaklarını kaydetti.

Yorumlar (0)