İngiliz bilim insanları mükemmel kardan adamın formülünü verdi

İngiltere’de bilim insanlarınca yapılan çalışmada kusursuz bir kardan adam yapabilmek amacıyla gereken matematiksel formül paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2021, 14:30 19.01.2021, 12:43
İngiliz bilim insanları mükemmel kardan adamın formülünü verdi

Türkiye’ye mevsim normalleri ve beklenen kar yağışı nihayet geldi. Yurdu etkisi altına alan kar yağışıyla kartpostallık görüntüler gelmeye devam ediyor.

Kış mevsiminin zirvesinde kar yağışı da gelmişken İngiliz bilim insanlarından bu kez çok farklı bir alandan araştırma geldi.

Nottingham Trent Üniversitesi’ndeki bilim insanlarınca ‘mükemmel’ kardan adam yapmanın formülü açıklandı.

Muhteşem bir kardan adam için ideal ölçüler…

Formül matematikçi Dr. James Hind önderliğinde hazırlandı. Kar yağışını büyük bir merakla bekleyen çocukların da en güzel eğlencelerinden kardan adamların dengede durması için öncelikle boyunun 1 metre 62 santimetre olması gerekli.

Hava sıcaklığı düşünülünce. Kar direnci için 0 derece ve altında olması gerektiği paylaşılıyor.

Havuç boyu 4 santimetre olmalı

Gelelim kardan adamların burnuna. Buruna kullanılacak olan havuçların boyunun 4 santimetre uzunluğunda olması tavsiye ediliyor.

Matematikçiler kardan adamı yapacak kişilerin 3 top olarak kar kütlesi kullanması gerektiğini söyleyerek, bunların çapının ise aşağıdan yukarıya olacak şekilde 80 cm – 50 cm – 30 cm olabileceği ifade ediliyor.

Peki gözler? Kardan adama kullanılacak olan malzemenin büyüklüğünün ise orantılı bir güzellik amacıyla en fazla 5 santimetre büyüklüğünde olmalı.

Hangi kar kullanılmalı?

Araştırmacılar mükemmel bir kardan adam için kullanılan karın kalitesinin de büyük bir önem taşıdığını söylüyor. Kristalleşmemiş, lapa lapa ve taze yağan karların tercih edilmesi gerekliliğine vurgu yapılıyor.

Kardan adamın üzerine koyulacak olan 3 düğme ise tam göbeğin üzerine konumlandırılmalı. Altta bulunan ana gövde desteğinin çapının ise en az 80 cm olması kardan adamın direncini arttırıyor. Öte yandan kardan adamın alttan ayak olarak da iki top kar kütlesi yardımıyla desteklenmesi gerekli.

Yorumlar (0)