İlk uzay suçu işlenmiş olabilir!

NASA, astronot Anne McClain'in, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda boşanmak üzere olduğu eşinin banka hesaplarına girdiği iddiaları nedeniyle soruşturma açtı. Bu olayın tarihte uzayda işlenmiş ilk suç olabileceği söyleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.08.2019, 19:57
İlk uzay suçu işlenmiş olabilir!

Astronot Anne McClain, kendisine boşanma davası açan eşi Summer Worden'ın banka hesaplarına girdiğini kabul etti, ancak yanlış bir şey yapmadığını belirtti.

Bir süre önce Dünya'ya dönen McClain, New York Times gazetesine avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, hesapta faturalar ve Worden'ın birlikte büyüttükleri oğlunun bakımı için yeterince para olup olmadığını kontrol etmek istediğini bildirdi.

Worden'ın Federal Ticaret Komisyonu'na şikayetinin ardından NASA Teftiş Kurulu inceleme başlattı.

McClain ve Hava Kuvvetleri'nde subay olan Worden 2014'te dünyaevine girdi.

Worden'ın 2018'de McClain'e açtığı davanın gelecek ay sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

West Point askeri akademisinden mezun olan ve Irak'ta savaş pilotu olarak 800 saat uçuşu bulunan MsClain, 2013'te NASA'da göreve başladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda altı ay görev yapan MsClain, sadece kadın astronotların katıldığı ilk uzay yürüyüşüne katılmıştı. Fakat uzay kıyafetinin ölçüleri uymadığı için, güvenlik gerekçesiyle MsClain'in bu yürüyüşe katılmasından son anda vazgeçilmişti.

UZAY HUKUKU NASIL İŞLİYOR?

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ABD, Rusya, Avrupa, Kanada ve Japonya'ya ait olduğu biliniyor. Anlaşmada Avrupa tek bir ülke olarak tanımlanıyor.

Ortaklar arasında yapılan anlaşma uyarınca burada görevli kişiler ve mülkleri için astronotların vatandaşı olduğu ülkelerin yasaları geçerli.

Yorumlar (0)