İlk operasyonel görev için uzaya 4 astronot yollandı!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX tarafından Crew Dragon kapsülü, 4 astronotun yer aldığı Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatıldı. Söz konusu astronotların, yarın Uluslararası Uzay İstasyonu'na varacakları tahmin ediliyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.11.2020, 08:53 16.11.2020, 16:18
İlk operasyonel görev için uzaya 4 astronot yollandı!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı.

SpaceX kapsülü ile uzaya gönderilen bir Japon ve 3 Amerikalı astronotun, 6 ay boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacağı tahmin ediliyor. 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) bir astronot ve 2 Rus kozmonotun yer aldığı Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 kişiden oluşan ekibin yarın saat 07.00 sularında varacağı öngörülüyor. 

Yaklaşık 27 saat sürecek olan yolculuğun "ilk tam teşekküllü taksi uçuşu" olarak kayıtlara geçtiği ifade ediliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen ekipte, Japon Uzay Ajansı'ndan Soichi Noguchi ile Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Victor Glover, Michael Hopkins ve Shannon Walker yer alıyor. 

Yolculuğun başarılı bir şekilde tamamlanması ve söz konusu astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'na varmaları halinde Victor Glover isimli astronot, "Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk uzun süreli misyonu yürütecek Afrika asıllı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı" olarak anılacak.

Yorumlar (0)