İlk milli silahlı drone Songar, askeri kara aracına entegre edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren ve 'ilk milli silahlı drone' olan Songar, ilk defa bir zırhlı kara taşıtına entegre edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.01.2021, 23:16 17.01.2021, 17:18
İlk milli silahlı drone Songar, askeri kara aracına entegre edildi

ASİSGUARD tarafından özgün olarak geliştirilen Songar’ın askeri kara taşıtına entegrasyonu sağlandı. Otonom olarak insansız sürüş yapabilen, gerektiği durumlarda uzaktan kumanda edilebilen askeri kara taşıtına entegrasyonu sağlanan Songar, taşıta üstün vuruş kabiliyeti kazandırarak, sahadaki başarılara katkı sunacak. Böylelikle kara taşıtına, güvenlik faaliyetlerinde hedefi önceden belirleme ve imha etme hususunda önemli bir yetenek kazandırılmış oldu.

Songar silahlı drone sistemi ile 4x4 askeri kara taşıtı, uzaktan silahlı operasyon yapabilme ve havadan hedef bulabilme yeteneklerine sahip olacak. Güvenlik ve askeri maksatlı her türlü operasyonda gece-gündüz etkin bir şekilde görev alan Songar, otonom olarak iniş-kalkış kabiliyeti ile asimetrik tehditlere müdahale için sürekli olarak hazır bekleyecek.

Songar'ın geliştirilmesinin akabinde bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Türk savunma sanayisinin güncel sistemlerinden biri olan Songar’a otomatik makineli tüfek ile bomba atabilme özelliklerinin eklenmesinin ardından, TÜBİTAK SAGE’nin mühimmat sistemi Togan’ın entegrasyonu gerçekleşti. Böylece Songar'ın sahada daha güçlü bir yapıya sahip olması sağlandı. Songar’ın kara taşıtına entegre edilmesi ile ürün geliştirme planlamasında oldukça ciddi bir aşama daha geçilmiş oldu.

Pusuya karşı koruma sağlayacak

Askeri bir teknolojik sistem olan Songar, otomatik makineli tüfek özelliği ile donatılarak 3 kilometre yarıçaplı bir menzil dahilinde görevini başarıyla yapabiliyor. Gerçek zamanlı görüntü iletme sistemini de bünyesinde barındıran Songar, tekli ya da çoklu drone sistemi ile hedef bölgenin tespiti, tehdidi etkisizleştirme, operasyon ardından hasar tespiti gibi kritik birçok misyonu başarıyla yerine getiriyor.

Songar, hudut ve hudut ötesi güvenlik operasyonlarında tehdit ve pusuya karşı havadan yüksek miktarda mermi atımıyla ve gerekli durumlarda taarruz maksatlı olarak da etkin bir biçimde kullanılabilecek.

Yorumlar (0)