"İfade özgürlüğü tutkunu" Twitter'ın kodlarını sızdırdı

Sosyal medya platformu Twitter'ın yazılım uygulamasının yapılandırılmasını ve çalıştırılmasını sağlayan kaynak kodun bir kısmı internet üzerinden sızdırıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.03.2023, 12:12 28.03.2023, 08:50
"İfade özgürlüğü tutkunu" Twitter'ın kodlarını sızdırdı

New York Times'ın haberinde Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'ne sunulmuş olan belgelerde Twitter üzerinden sızdırılmış olan kaynak kodunun, açık yazılım geliştirme platformu GitHub'da yayımlandığı kaydedildi.

Yayımlanan belgelerde Twitter'ın GitHub'a telif hakkı bildirisini gönderip, sızdırılmış olan kodun kaldırılmasını talep ettiği ve GitHub'ın da bu talebin ardından aynı gün platformundaki içeriği kaldırdığı ifade edildi.

Twitter'ın mahkemeden kaynak kodunu izin olmaksızın GitHub'a yayımlayan kişi veyahut kişilerin kimliğinin tespit edilmesini istediği vurgulandı.

"İfade özgürlüğü tutkunu" sızdırdı

Belgelerde kaynak kodunu sızdırmış olan kişinin GitHub'da "ifade özgürlüğü tutkunu" manasına gelen "FreeSpeechEnthusiast" rumuzunu kullandığı kaydedildi.

Twitter'ın soruşturma başlatmış olduğu sızıntının sorumlusunun geçtiğimiz sene firmadan ayrılan çalışanlardan biri olabileceği iddia edildi.

Elon Musk'ın 2022 yılının ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu zamana dek 7 bin 500 çalışanın yaklaşık olarak 5 bini firmadan ayrılmıştı.

Yorumlar (0)