iCloud Nedir? iCloud Giriş Nasıl Yapılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2020, 23:12 08.11.2020, 12:15
iCloud Nedir? iCloud Giriş Nasıl Yapılır?

Icloud Nedir?

iCloud , Apple işletim sisteminin kullanıcılar için oluşturduğu depolama alanıdır. iCloud cihaz içerisindeki fotoğraflar, notlar, dosyalar ve daha fazla veriyi saklayarak her yerden erişebilmenize imkan sağlayarak güncel olarak tutar. Ücretsiz 5 gb saklama alanı kullanımına izin veren icloud kullanıcının isteği ve ücret dahilinde saklama alanının 50 gb’a kadar arttırılmasına ve içerisinde her türlü dosyayı bulundurmasına izin verir. Bu sayede belge, proje ve sunularınızın tüm aygıtlarınızda güncel olarak tutulmsını sağlayabilirsiniz.  Icloud’u destekleyen herhangi bir tarayıcı ya da cihazdan icloud hesabınıza giriş yapılarak verilere ulaşabilirsiniz.

Icloud’a Nasıl Erişim Sağlanır?

İnternet üzerinden iclouda giriş

İnternet üzerinden iclouda erişim, iCloud internet sayfası üzerinden sağlanır. Icloud anasayfasından apple kimliği ile giriş yapılır. İki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin etkin olduğu durumlarda diğer cihazdan izin ver butonuna tıklanır ya da telefona gelen 6 basamaklı doğrulama kodu girilir.

Iphone, Ipad, Ipod Touch üzerinden iclouda giriş

Iphone, Ipad ya da Ipod touch ile iclouda giriş yapılırken ‘ayarlar’ uygulamasında bulunan ‘aygıtınıza giriş yapın’ butonuna tıklanır. Apple kimliği ve parola ile iclouda giriş yapılır. Güvenlik doğrulama sistemi aktifse telefona gelen 6 basamaklı güvenlik kodu tuşlanır.

Mac üzerinden iclouda giriş

Mac aygıtınız üzerinden iclouda giriş yapmak için Apple menüsü>Sistem Tercihleri seçilir. Giriş yap butonu tıklanır, Apple kimliği ve paralo ile sisteme giriş yapılır. Eğer sistenirse telefonunuza gönderilen 6 haneli güvenlik kodu girilir.

Apple Tv üzerinden iclouda giriş

Apple Tv ile iClouda giriş yapılırken ana ekran üzerindeki ayarlar uygulaması seçilir. Ayarlar uygulamasının içinde Kullanıcılar ve Hesaplar ardından da Yeni Hesap butonu seçilir. Yeni Giriş ögesi seçilerek ekranda gösterilen yönergeler takip edilir.

Diğer aygıtlar üzerinden iclouda giriş

Diğer aygıtlardan da Windows için iCloud ayarlanıp giriş yapılarak fotoğraf, belge ve dosyalara erişim sağlanabilir.

iClouda giriş yapıp saklamak istediğiniz verileri kaydettikten sonra Apple cihazınızdaki iCloud uygulaması içerisinde çıkış yap butonuna tıklayarak iclouddan çıkış yapabilirsiniz.

iCloud saklama alanınız içerisinde değişiklikler yapmak istediğinizde icloud saklama alanı ya da saklama alanı yönet butonuyla saklama alanınız üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)