iCloud Nedir?

​​​​​​​iCloud, 2011 yılının Haziran ayında yayınlanmış Apple servisidir. Bu servis, iTunes uygulamasına ihtiyaç duyulmadan verileri yedeklemeye ve bilgileri senkronize etmeye olanak sağlar.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.08.2020, 15:10
iCloud Nedir?

İOS kullanıcıları genelde telefonlarındaki verilerini İTunes sayesinde yedekleyebiliyor fakat iTunes ile yedekleme işlemi yapılabilmesi için bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor. İşte tam bu noktada iCloud devreye giriyor. iCloud sayesinde bir bilgisayar kullanmadan yedekleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

iCloud Ne İşe Yarar?

  • iTunes benzeri herhangi bir servis kullanmadan verileri yedekleme olanağı sağlar,
  • Telefonunuzda bulunan rehber, takvim, yer imleri ve notlarda bulunan bilgileri otomatik olarak günceller ve yedekler,
  • Herhangi bir Apple cihazında çektiğiniz fotoğrafı diğer Apple cihazlarına aktarabilme özelliği.

iCloud Giriş Yapma

iCloud gibi Apple servislerine giriş yapmak için bir Apple kimliğine sahip olmanız gerekmektedir. Bir Apple kimliği oluşturmak oldukça basittir. Eğer yeni bir cihaz aldıysanız, kurulum sırasında bir kimlik oluşturabilirsiniz. Apple kimliği E-posta ve şifreden oluşmaktadır. Bilgisayar üzerinden bir Apple kimliği oluşturmak istiyorsanız ilk önce App Store'a girmeniz gerekmekte. App Store sitesine girdikten sonra giriş yap kısmına tıklayıp oradan yeni bir Apple kimliği yarat butonuna basmanız gerekmektedir. Son olarak karşınıza çıkan formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak yeni kimliğinize sahip olabilirsiniz. 

Yeni bir cihazdan iCloud'a giriş yaptığınızda abone olduğunuz servisler vb. gözükmeye başlayacaktır. Telefonun ayarlar kısmından iCloud kısmına gelerek oluşturduğunuz kimlik ile giriş yapabilir ve servisleri kullanmaya başlayabilirsiniz. 

iCloud Şifresi Unutulursa Ne Yapılmalı?

Eğer iCloud şifrenizi unuttuysanız endişe duymanıza hiç gerek yok! Şifrenizi sıfırlamak için icloud.com sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Siteye girdikten sonra şifremi unuttum kısmına tıklayın ve karşınıza gelen güvenlik sorularını yanıtlayın. Sorulara doğru cevap verdiğiniz taktirde site sizi şifre sıfırlama paneline yönlendirecektir. Bu panel üzerinden yeni şifrenizi oluşturabilir ve iCloud hesabınıza tekrar erişim sağlayabilirsiniz. Eğer hesabınıza kayıtlı e-posta adresinizi unuttuysanız yine aynı şekilde mail sıfırlama kısmına giderek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Eğer internet sitesi üzerinden şifrenizi sıfırlayamıyorsanız bir Apple servisine gitmen gerekmekte. Apple servisindeki yetkili kişiler elbet sorununuza bir çözüm bulacaktır. 

Yorumlar (0)