İcloud Drive Giriş

Apple kullanıcıları için oluşturulan icloud drive bir tür bulut hizmetidir ve depolama sağlar. Bu uygulama sayesinde veriler güvenli ve sorun yaşanmayacak şekilde muhafaza edilebilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2021, 01:37
İcloud Drive Giriş

Özellikle iletişim, evraklar, takvim içerikleri, fotoğraflar, hatırlatmalar ve notlar bu hizmet kapsamında sıklıkla kullanılır. İcloud hesabı açık olduğu sürece bu veriler sistem tarafından otomatik olarak güncellenmekte ve bu sayede hep aktif kalmaktadır. Bu durum hatırlatma özelliğini kullananlar açısından avantaj sağlamaktadır.

İcloud driive hesabında notlar üzerine bir veri eklendiğinde bu veri diğer ipad, mac, Apple watch gibi tüm ortak cihazlar üzerinde de eşleşecektir. Bu durum kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Sahip olduğu özellikler sebebiyle icloud drive bir icloud parçasıdır. Yani icloud üzerinden yapılan tüm yedeklemeler, uygulama içerikleri, fotoğraflar ile ilgili bilgilere buradan erişim mümkündür. Bunun için tek yapılması gereken hesapta oturum açmaktır.

İcloud Drive Girişi Nasıl Olur?

İpad, İphone ya da ipod touch cihazlarından icloud drive hesabına giriş yapmadan önce cihaz yazılımlarının güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu sayede hizmet daha aktif ve verimli olarak kullanılacaktır. Bu sağlandıktan sonra cihaz üzerinden sırasıyla ayalar- adınız- icloud tıklanır ve giriş bilgileri ile oturum açılır.

Windows pc üzerinden hesap açmak için ise ilk olarak icloud for Windows indirilmesi gerekir. İndirilen dosya açılır ve Apple ID bilgileri ilgili alanlara girilerek sisteme giriş yapılır. Açılan ekrandaki uygun kutucuklar işaretlenir ve böylece drive üzerine eşleşecek olan dosyalar seçilmiş olur.

Hangi dosyalar seçilirse seçilsin icloud drive için cihazın kendi depolama alanı kullanılmamaktadır. Yani bu bulut hizmeti çevrimiçi olarak verilmektedir. Depolama alanının kullanılması için indirme ya da açma işlemi yapmak gerekir. Normal koşullarda tüm belgelerin ve içeriklerin önizlemesi gösterilmektedir.

Yorumlar (1)
Mahmut 3 yıl önce
Güzel