IAS ve DEİK, iş birliğini görüştü!

IAS (Industrial Application Software) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber, DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Başkanı Nail Olpak ile görüştü. Söz konusu görüşmede, DEIK ile IAS'nin beraber yapması muhtemel çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.10.2020, 15:05 22.10.2020, 16:58
IAS ve DEİK, iş birliğini görüştü!

IAS (Industrial Application Software) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber, DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Başkanı Nail Olpak'a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Söz konusu ziyarette, IAS'nin projeleri ile küresel vizyonunun ele alındığı ifade edildi. İkili, gelecek dönemde yapılması muhtemel çalışmalara ilişkin görüşlerini paylaştı. 

Yurt dışındaki faaliyetleri anlattı 

IAS, Türkiye operasyonlarını ve Endüstri 4.0 vizyonu ile faaliyetlerini sürdürüyor. 

IAS Yönetim Kurulu Başkanı Karabiber, DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Başkanı Olpak'a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güney Kore, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), ABD (Amerika Birleşik Devletleri), Almanya, Hindistan ve İsviçre'deki faaliyetleri anlatan Karabiber, dünya pazarındaki faaliyetleri genişletmek amacıyla uygulanan politikalardan bahsetti. 

Ortak çalışmalar için sinyal verildi 

Olpak da IAS'nin yurt dışında yürütmeyi düşündüğü operasyonlar ile mevcut faaliyetlere ilişkin tavsiyeler verdi. Gelecek süreçte DEIK ile IAS'nin beraber yapması muhtemel çalışmalara ilişkin görüşlerini aktaran Olpak, DEİK'in Türk şirketi IAS'ye destek vermekten memnun olacağını ifade etti.

Karabiber, ziyaretin ardından şirketin ilerleyen günlerde küresel alanda izleyeceği yol haritasına ilişkin kritik kararlar verildiğini belirtti. DEIK'e gerçekleştirilen ziyarette, Karabiber'in yanında IAS Danışmanı Dr. Muhammet Garip ile IAS Genel Müdürü Mazhar Tellibeyoğlu'nun da bulunduğu görüldü.

Yorumlar (0)