Hyundai'nin gizli projesi belli oldu!

Hyundai'nin benzin yerine hidrojen kullanan konsept kamyonun ilk görüntüleri ortaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2019, 09:38
Hyundai'nin gizli projesi belli oldu!

Hyundai'nin 1930'lar esintisiyle tasarladığı yeni kamyonu HDC-6 Neptune'la ilgili ilk tasarımlar gün yüzüne çıktı. HDC-6 Neptune, yakıt olarak hidrojen kullanacak ve 29 Ekim'de ABD'de ilk kez basına tanıtılacak.

Hyundai'nin bu yeni aracıyla ilgili en çok dikkat çeken şeylerden biri, markanın alışılmış tasarımlardan uzaklaşma konusunda herhangi bir endişe duymaması. HDC-6 Neptune, ilginç tasarımıyla ve değişik işlevselliğiyle klasik kamyon tasarımından oldukça uzak gözüküyor. Ekim ayının sonunda tanıtılacak kamyon, şu anda yollarda olan kamyonların hiçbirine benzemiyor.

İçinde hiç düğme yok

Kamyon, aynı zamanda çevre dostu bir römork ile gelecek. Dış kısmı 1930'lardan ilham alarak tasarlanan kamyonun içi ise oldukça şık ve 'minimalist' olacak. Aracın hız göstergesi ve diğer tüm bilgiler, aracın ön camına yansıtılacak. HDC-6 Neptune'un ön konsolunda hiçbir düğme olmayacak.

HDC-6, uzun yollarda kullanılmak için tasarlandığından dolayı, şoför yanı koltuğun yatak haline getirilebilmesine imkân sağlıyor. Böylece uzun mesafeler kat etmek zorunda kalan şoförler, bir nebze de olsa daha konforlu bir yolculuk yapabilecek.

Hyundai'nin yeni konsept kamyonu, ürettiği elektriği motorlarına ileten bir hidrojen yakıt hücresi sayesinde çalışıyor. Araçla ilgili daha detaylı teknik özellikler ise 29 Ekim'de ABD'nin Atlanta şehrindeki Kuzey Amerika Ticari Araçlar Fuarı'nda tanıtılacak.

Yorumlar (0)