“Hürkuş HYEU”, Türk semalarındaki tatbikata katıldı 

Konya’da yapılan Uluslararası Anadolu Ankası-2021 tatbikatına Türkiye’nin en yeni hava aracı Hürkuş da katıldı. Hürkuş, performansı ile izleyenleri büyüledi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.06.2021, 11:38 02.06.2021, 09:49
“Hürkuş HYEU”, Türk semalarındaki tatbikata katıldı 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından icat edilen ve geliştirilen araçlar, Konya’da gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Ankası-2021 tatbikatına katıldı. TUSAŞ’ın kendine özgü, yerli ve milli ürünlerinin büyük bir sergisi niteliğinde olan tatbikatta Hürkuş aracının yeni versiyonu olan “Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU)” da gösterimdeydi.

Görücüye, gerçekleştirdiği uçul gösterisi ile çıkan Hürkuş’un yeni versiyonu, deneme uçuşları dışında ilk uçuşunu gerçekleştirmiş oldu. Pilot eğitimlerinde kullanılması planlanan araç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kullanılacak. 



Pek çok eğitim verecek

Hürkuş HYEU sayesinde pilotlar ve pilot adayları pek çok eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimler arasında İleri Muharebe Kontrolörü, İleri Hava Kontrolörü ve Müşterek Ateş Destek Timi eğitimleri verilmesi planlanıyor.

Hürkuş 1’in gelişmiş varyantı

135. filo verilerine göre Hürkuş HYEU, Hürkuş 1’in gelişmiş varyantı olarak karşımıza çıkıyor. Düşük kullanım maliyetine karşın gelişmiş sistemleri ile oldukça avantajlı olan HYEU, elektro-optik kamera, lazer güdümsüz ve güdümlü eğitim mühimmatları ve oto pilot entegrasyonu ile bezenmiş durumda.

Yabancılardan da takdir gördü

Uluslararası tatbikatta yer alan ve hava araçları konusunda uzmanlaşan yabancı devlet görevlileri de Hürkuş HYEU konusunda takdir gösterdi. 

Yorumlar (0)