Hubble Uzay Teleskobu tarafından, uzaktaki gezegen görüntülendi!

NASA, ESA ve STScl’nin 1990 yılında ortak olarak ortaya koyduğu Hubble Uzay Teleskobu, yeni bir atmosfer oluşturmak için çaba sarf eden bir gezegeni görüntüledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.03.2021, 12:45 14.03.2021, 09:43
Hubble Uzay Teleskobu tarafından, uzaktaki gezegen görüntülendi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Havacılık ve Uzay Ajansı yan NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü ile ortak olarak, 1990 yılından bu yana dünyanın yörüngesi etrafında uzay araştırmaları yapan Hubble Uzay Teleskobu’nu geliştirmişti. Teleskop, oldukça uzak bir yıldızın yörüngesinde dönen yeni bir keşfe imza attı. Hubble Uzay Teleskobu tarafından, yeni  atmosfer oluşturmaya çalışan ve çok uzakta bulunan bir gezegen keşfedildi.

Yeni bir atmosfer oluşturmaya çalışıyor

NASA’nın yaptığı açıklamaya göre gök bilimciler, gezegenin adını şimdilik "GJ 1132 b" olarak belirledi. Yeni gezegenin Dünya ile benzer bir yoğunluğa, boyuta ve yaşa sahip olduğu düşünülürken, yeni atmosferde ise hidrojen, hidrojen siyanür, metan ve amonyak açısından da zengin içerik olduğu belirtildi.

Hubble Uzay Teleskobu’nun geliştirdiği veriler ise, gök bilimciler tarafından incelendi. İncelemelere göre gezegende, volkanik açıdan aktivitelerin geliştiği belirtildi. Gezegende atmosfere, volkan tarafından yeni bir atmosfer sağlandığı ve gezegenin erimiş magma tabakası tarafından emildiği de öğrenildi.

Yorumlar (0)