Huawei P40 lite Türkiye tarihi belli oldu

Huawei'nin merakla beklenen yeni telefon modeli Huawei P40 lite, nisan ayı başında Türkiye'de satışa sunulacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.03.2020, 13:49
Huawei P40 lite Türkiye tarihi belli oldu

Çin teknoloji devi Huawei'den yapılan açıkmalaya göre, Huawei P40 lite ile yenilikçi dörtlü arka kamera, yüksek pil kapasitesi ve güçlü Kirin 810 Chipset çarpıcı bir tasarımı bir araya getiriyor. Huawei P40 lite modelinde, fotoğraf ve eğlence özellikleri ön plana çıkıyor.

Mate 30 Pro'dan sonra...

Huawei P40 lite ayrıca, Huawei Mate 30 Pro'dan sonra Huawei AppGallery ve Huawei Mobil Servisleri ile piyasaya sürülen markanın ilk cihazlarından biri olmuş olacak.

Canlı fotoğraflar

Huawei P40 lite, 48MP ana kamera, çerçeveli kompozisyon teknolojisini destekliyor ve hızlı bir şekilde arka arkaya çekilen birden fazla fotoğrafı birleştirerek renkler üretip canlı ve net fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor.

Geniş açı

8MP ultra geniş açı objektif, kullanıcıların daha fazla çekim yapması için 120 derece görüş alanı sunuyor ve manzara, mimari, grup fotoğrafları için ideal açı sunuyor.

Nesneye 4 cm yaklaşılabiliyor

Huawei P40 lite modelinde makro lens ile 4 santimetre mesafeye yakın nesnelere odaklanılabiliyor ve şekilde kuruluma çok yönlülük katılıyor.

Bokeh lens

Dört kameralı kurulum ayrıca daha ileri düzey portreler ve sığ alan derinliği efektlerini simüle etmek için de yapay zeka ile çalışan bir bokeh lens barındırıyor.

Dört kameralı ve Süper Gece Modu

Huawei P40 lite cep telefonunun dört kameralı sistemi Süper Gece Modu'nu da destekliyor. Bu destek sayesinde cep telefonu kullanıcılarının hareket halindeyken üstelik tripod gibi bir sabitleyici kullanmadan gece fotoğrafları çekmeleri sağlanıyor.

Video düzenleyici

Huawei P40 lite modeli ayrıca, arka plan müziği eklemek ve görüntüleri kırpmak için kullanılan yapay zeka video düzenleyiciyi de barındırıyor. Bu sayede kullanıcıların sosyal medya içeriği oluşturmaları hayli kolaylaşıyor.

Hafıza

Huawei P40 lite cep telefonu, 6GB RAM, CPU ve GPU'nun performansını ortaya çıkarmasını sağlıyor.

Pil gücü ve şarj süresi

Diğer taraftan Huawei P40 lite, 40W Huawei SuperCharge çözümünü destekleyen 4200mAh pil gücüyle birlikte uzun tüketim imkânı tanıyor. Huawei P40 lite cep telefonu, 30 dakikada yüzde 70 oranında şarj ederek kullanıcısına zaman kazandırıyor.

Çentiksiz ekran estetiği

Huawei P40 lite, çentiksiz Huawei Punch FullView ekranı ile kullanıcısının karşısına çıkıyor. 6.4 inç ekran, yüzde 90,6'lık yüksek bir ekran-gövde oranına sahip Full HD + çözünürlüğü ve geniş renk gamını destekliyor.

Selfie

Huawei P40 lite cep telefonun ön kamerası, tüm aydınlatma koşullarında selfie çekmek için Super Night Selfie 2.0 ile birlikte geliyor ve yapay zeka algoritmalarından yararlanıyor.

EMUI10 ve dark Mode

EMUI10 ile Huawei P40 lite, kullanıcı arayüzünde sunulan akıllı özelliklerle donatılmış. Dark Mode ise gelişmiş metin okunabilirliği, okuma konforu ve kullanıcı arayüzünde genel tutarlılık sağlamak için insan gözü ergonomisine göre tasarlanmış.

Renk seçenekleri

Huawei P40 lite modeli gece siyahı, sakura pembesi ve yeşil renk seçenekleriyle sunuluyor. Huawei P40 lite modelin, nisan ayının başında Türkiye'de satışa sunulacağı belirtiliyor.

Yorumlar (0)