Huawei Mate 20 Lite

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.09.2020, 17:21 07.09.2020, 00:44
Huawei Mate 20 Lite

Teknolojik gelişmelerin en büyük avantajı olarak hayatımıza giren akıllı telefonlar, her geçen gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Kalitesi, tasarımı ve teknolojik donanımıyla en çok tercih edilen telefon markaı Huawei'nin son modellerinden Huawei Mate 20 Lite, ilk başta tasarımıyla kendine hayran bırakıyor.

Huawei Mate 20 Lite Özellikleri

Telefonda geniş ekran bağımlısı olanlar, ürünü gözü kapalı tercih edebilirler. Yapay zeka destekli model, 24+2 MP ön kamerası sayesinde, otomatik olarak 8 farklı sahne tanımlama özelliğine sahip bir ürün. Bu durumda, özellikle selfie çekerken bulunulan ortama en uygun oarlaklık ve ışığı kendiliğinden ayarlayarak, profesyonel çekimler yapmayı sağlıyor. Ürünün kamerasında, HDR teknolojisi bulunmaktadır. Bu da, ortam ne kadar karanlık olursa olsun en küçük detayın bile görülmesini sağlayacak kadar önemli bir özellik. Üstün bir teknolojik öxellik olarak yüz tanıma sistemi bulunan kamerası ile, kişisel bilgi güvenliğini sağlamak adına kullanıcıların yüxlerini kullanrak şifreleme yapmasına olanak tanıyor.

Huawei Mate 20 Lite ve Yapay Zeka

Yapay zeka teknolojisinin üst seviyelerde kullanıldığı model, kullanıcı ekrana baktığı anda birkaç saniye içinde kilidi çözüp şifreyi kaldırıyor. 20+2 MP arka kamera da aynı şekilde görüntü kalitesiyle profesyonel fotoğrafçı kalitesinde resim ve videolar çekmeyi sağlıyor. Fotoğraf çekmenin bir hobi haline geldiği günümüzde bokeh efektiyle teknik özellikleri zenginleştirilen arka kamera, 22 birbirinden farklı sahne tanıma özelliğine sahiptir. Kullanıcıların, kusursuz tonlarda fotoğraf çekebilmesi için ortama uygunluk açısından her türlü ayarlamayı cihaz kendi otomatikman yapmaktadır. 

1080p çözünürlüğünde video çekme özelliğine uygun tasarlanan Huawei Mate 20 Lite, videolarda zamanın yavaşlatılması imkanıyla da kullanıcılara avantaj sağlamaktadır. Telefonun çekim modu, saniyede 480 kare yakalama özelliğine göre geliştirilmiştir. 4 GB bellekli, 64 GB dahili bellekli ve maksimum 256 GB arttırılabilir hafıza özelliğiyle cihaz, akıllı telefon konusunda çığır açan bir modeldir. 

Yorumlar (0)