Huawei'den Google'a gözdağı!

Amerika'nın, Çin Halk Cumhuriyeti adına istihbarat toplayacağını ileri sürerek savaş açtığı Huawei, sert kaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.06.2019, 12:12
Huawei'den Google'a gözdağı!

iPhone, Google, Facebook, Instagram gibi Amerikan devlerinin piyasasını daraltacağı endişesinin altında yatan Amerikan istihbarat ağının daralacağı gerçeğini gizleyen ABD, Huawei'yi küresel piyasadan silme operasyonunda istediği sonrucu elde edemiyor.

Tüm Amerikan şirketlerinin Huawei karşısında birleşmesine rağmen Huawei'in bileğinin bükülememesi kimi şirketlerin geri adım atmasına neden olmuştu. 

Microsoft ve Intel'in geçtiğimiz gün, Huawei'ye olan desteklerini sürdüreceklerini duyurmuşlardı. İlk hamle olarak uygulama mağazasından Huawei marka dizüstü bilgisayarları kaldıran Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin Huawei marka bilgisayarlara olan desteğini keseceği yönünde iddiaları ivedilikle yalanlamış ve "Huawei cihazlara sahip olan müşterilerimize yazılım güncellemelerini sunmaya devam edebileceğiz" açıklaması yapmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli işlemci üreticisi Intel'den de Microsoft'a benzer bir açıklama gelmiş; Intel, Huawei cihazlara güvenlik güncellemelerini ve sürücülere olan desteğini sürdüreceğini duyurmuştu.

Huawei, Google'a gözdağı verdi

ABD'nin kara listeye aldığı Huawei’in CEO’su Ren Zhengfei, “Bizi öldüremediler, öldüremeyecekler” ifadelerini kullandı.

Huawei CEO’su Ren Zhengfei, Amerika Birleşik Devletleri'nin 'kara liste' kararının ardından kendileriyle çalışmayı kesen Google'a gözdağı verdi. Huawei CEO’su Ren Zhengfei, Google'a, "En az 800 milyon Android kullanıcısını kaybetmeye hazır olun!" uyarısı yaptı.

5G'nin üçte ikisi Huawei'de

Çinli teknoloji devi Huawei, elinde büyük koz bulunduruyor. ABD'nin Çin'e karşı başlattığı ticaret savaşını kaybetmek istemeyen Huawei, android işletim sisteminden çok daha hızlı ve güvenli kendi işletim sistemini kurmanın yanında 5G teknolojisinde de önder olup kozlarını güçlendirmek istiyor. Huawei'in 50 ülkeye 150 bin 5G baz istasyonu yolladığı biliniyor.

Yorumlar (0)