Huawei CEO’su açıkladı! İşte HongMeng OS’un hızı...

Huawei CEO’su Ren Zhengfei açıkladı! HongMeng OS, Android işletim sisteminden yüzde 60 daha hızlı hatta MacOs'u bile geçiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.07.2019, 18:59 16.07.2019, 16:46
Huawei CEO’su açıkladı! İşte HongMeng OS’un hızı...

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen G20 zirvesinde Amerika Birleşik devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Amerikan şirketlerinin Huawei’e (Huawei nasıl okunur? Huawei’n okunuşu: Vauvey) satış yapabileceğini söylemesi sonrası Huawei ve Amerika arasında soğuk esen rüzgarları dindirmişti. Çinli şirket Huawei ile Amerika arasında suların durulması teknoloji dünyasında sevindiri olarak karşılanmıştı. Bu gelişme ile teknoloji dünyasında beklentiler yükselse de Çinli şirket Huawei ile Amerikan şirketi Google arasında çalışmaların devam edip etmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. 

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Ticaret Bakanlığının kara listesinde kalmaya devam eden Çinli teknoloji devi Huawei, kurucu seviyesinde yeni bir açıklamayla yeniden gündeme geldi. Merakla beklenen HongMeng OS'un hızı ile ilgili açıklama yapan Huawei CEO’su Ren Zhengfei'den ayrıca Huawei satışları ile ilgili de bir itiraf geldi.

Android'den yüzde 60 hızlı olan HongMeng OS, hız konusunda MacOs’u da geçecek!

Çinli teknoloji devi Huawei'in CEO’su Ren Zhengfei geçen günlerde Fransız dergisi Lepoint’e röportaj vermiş ve HongMeng OS hızı ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Huawei'in yeni işletim sistemi HongMeng OS'un otonom araçlar için kullanılabileceğini ifade eden Huawei'in CEO’su Ren Zhengfei, Android’den yüzde 60 daha hızlı olduğu söylenen işletim sisteminin hızının sadece Android işletim sistemi hızını değil, macOS’un da hızını geride bırakacağını ileri sürmüştü. Huawei'in CEO’su Ren Zhengfei, bu iddiasına dayanak olarak, işlem gecikmesinin 5 milisaniyenin altında olmasını gösterdi. MacOS ve HongMeng OS karşılaştırmasının da hayli dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

Google Play'in yerine geçecek mağaza!

Çin'in teknoloji devi Huawei’in Google Play Store yerine yeni bir uygulama mağazası geliştirdiğini tekrar belirten Huawei'in CEO’su Ren Zhengfei, kendi mağazalarının da geliştiriciler için en az iOS ve Android kadar önemli olacağını vurguladı.

Çinli dev Huawei'in Google ile ilgili de bir senaryosu bulunuyor. Huawei, Google'ın kendisiyle çalışmadığı düşünülerek oluşturulan senaryoya göre HongMeng OS, Huawei Mate 30 ailesiyle birlikte piyasaya sürüleecek.

Huawei satışları için bir de itiraf geldi

Çinli dev Huawei’nin Batı Avrupa Tüketici İş Grubu Başkanı Walter Ji verdiği mülakatta, şirketin gelecek yıl (2020) en iyi akıllı telefon üreticisi olmak yolunda Samsung’u geçemeyeceği itirafında bulundu.

2019 yılının Ocak ayından 2019 yılının Mart ayına kadar geçen süre zarfında, geçen yılın (2018) aynı dönemine göre satışlarını yüzde 50,3 artıran Huawei 59 milyonluk satış rakamlarına imza attı. Görünürde çok yüksek bir satış hacmine sahip olan Huawei, bu rakamla hedefinin altında kalarak Samsung’un bir adım gerisinde yer almış oldu. Çinli teknoloji devi Huawei'in 2020 yılı için ise Samsung’u geçme tahminleri bulunuyor. Çinli şirket Huawei, uluslararası teslimatlarda yüzde 40 ila yüzde 60 oranında bir düşüş yaşanacağını düşünüyor. Bu da Samsung’un gerisinde kalma anlamına geliyor.

Teknoloji piyasasında ise Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti öncülüğünde Çinli teknoloji devi Huawei'e karşı operasyon yapılmamış ve Amerikan şirketleri bu operasyona destek vermemiş olması durumunda Huawei'in rakiplerini geride bırakmasının işten bile olmadığı tartışılıyor.

Yorumlar (0)