Huawei 5G’de açık ara önde

Huawei 5G’de 16.000 adet patent alarak diğer tüm markaların toplamından daha fazla patent aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.05.2019, 09:01
Huawei 5G’de açık ara önde

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Çinli teknoloji şirketlerine yaptırım uygulama kararı alması sonrası, Google Huawei’den güncelleme desteğini çekeceğini duyurmuştu. Bu gelişme sonrası Huawei’yi teklonoji piyasasındaki etkinliklerinin zarar görmesi beklenirken, Huawei’li yöneticiler kendinden emin tavırlar sergilemeye devam ediyor.

Uluslararası Çin Veri Fuarı’nda konuşan Huawei Başkan Yardımcısı Lu Yong, geçen 104 milyar dolar kazanç elde ettiklerini ve bunun 14 milyar dolarını AR-GE için harcadıklarını söyledi. Bu yatırımın ABD’li teknoloji devleri Intel ve Apple’ın AR-GE harcamalarından daha fazla olduğunu vurguladı.

EN ÇOK 5G PATENTİNE SAHİP

Başkan Yardımcısı Lu Yong, 5G için aldıkları patent sayısının 16.000 rakamına ulaştığını ve bu rakamın 5G üzerine çalışan tüm firmaların patentlerinin toplamından daha yüksek olduğunu aktardı. Huawei 16.000 patentle dünya birincisi konumunda. Huawei dijital endüstride bir devrim olarak gördüğü 5G teknolojisiyle Çinli binlerce endüstrinin dijitalleştirilmesini sağlayabileceğine inanıyor.

Yorumlar (0)