HTC’de işler yolunda gitmiyor

Son zamanlarda satışlarında beklediği performansı elde edemeyen HTC daha da zorlanmaya başladı. Açıklanan mali raporlara göre firma son 3 aylık dönemde 2.3 milyon dolar zarar etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2019, 15:15
HTC’de işler yolunda gitmiyor

Günümüzden birkaç sene önceye kadar Android’in adı anıldığında neredeyse herkes tarafından bilinen HTC markasının son zamanlarda yaşadığı sıkıntılardan ötürü ciddi bir düşüşte olduğu bir gerçek. Tayvanlı mobil üretici tam olarak umudunu kaybetmedi fakat finansal tablolar farklı bir duruma işaret ediyor.


Geçtiğimiz Ağustos’ta şaşırtıcı bir şekilde yüzde 66.8 gelirini arttıran markada durumların tersine dönmesi uzun sürmedi. Ekim ayında ise Eylül’e göre gelirinin yüzde 48.6 oranında düştüğünü daha önce paylaşmıştık.

Tayvanlı mobil üretici tarafından HTC’nin gelirine ilişkin Temmuz ve Eylül çeyreği rakamları duyuruldu. Şirketin toplamda 92 milyon dolarlık üç aylık dönem geliri, 80 milyona düştü. Zararı ise 2.36 milyon dolara yükseldi.

HTC tarafından cihazlarında sanal gerçeklik dikkate alınarak HTC 5G Hub gibi mobil çözümlerle konuya bağlılığı bir kez daha ortaya çıktı. Firmanın ortaya çıkmasında bu cihazların payının yüksek olduğu bilinirken, akıllı telefon pazarından firmanın vazgeçmeyeceği ifade ediliyor.

Yakın bir zamanda fiyatı uygun akıllı telefonlarını piyasaya çıkaran firma, akıllı telefon bölümünün tekrar kendini göstereceği konusunda iddialı. Firmanın yeni CEO’su Yves Maitre ise geçtiğimiz Eylül’de yaptığı açıklama ile firmanın üst segmente tekrar döneceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)