Hotmail Nedir? Hotmail Nasıl Açılır? Mail Nasıl Göderilir?

Hotmail, ABD merkezli Microsoft firması tarafından satın alınmıştır. 1995 yılında piyasaya sunulmuş ücretsiz bir e posta sağlayıcısıdır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.08.2020, 15:18 02.08.2020, 15:29
Hotmail Nedir? Hotmail Nasıl Açılır? Mail Nasıl Göderilir?

Bu sağlayıcı, herhangi bir tarayıcı üzerinden rahatlıkla kullanılabilir. Hotmail, 2013 yılında yine Microsoft tarafından kurulan Outlook ile birleştirilmiştir. Yani 2013 yılından beri Outlook ve Hotmail ortak hareket etmektedir. Sabeer Bhatia ve Jack Smith tarafından kurulmuştur. Hotmail, kurulduğu dönemde tarayıcı üzerinden kullanılabilen tek e posta programıydı, günümüze kadar gelebilmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi budur. 1997 yılının Aralık ayında yaklaşık 8.5 Milyon kullanıcıya sahip olan Hotmail, 400 Milyon Dolar karşılığında Microsoft şirketine satılmıştır. 1999 yılında ise rekor kırarak 30.5 milyon üyeye sahip olmuştur. 

Hotmail Gelen Kutusu

Hotmail gelen kutusunu açmak ve size gönderilen mesajları görmek için ilk önce hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınıza giriş yapmak için outlook.live.com/owa/ adresinize gidin ve mail adresiniz ile şifrenizi girin. Sitede oturum açtıktan sonra otomatik olarak panele yönlendirilecekseniz. Panelden direkt olarak gelen kutunuzu görebilirsiniz. Bu kısımdan size gönderilen tüm mailleri detaylı bir şekilde inceleyebilir ve cevap verebilirsiniz. 

Mail Nasıl Gönderilir?

Hotmail, yani Outlook üzerinden mail göndermek için gelen kutunuzun sol üst tarafında bulunan yeni ileti kısmına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu kısma tıkladığınız zaman karşınıza mail gönderimi için bir form çıkacaktır. Mail göndereceğiniz kişiyi seçip mesajınızı gönderebilirsiniz. 

Gereksiz E Posta

Bu alanda isimden de anlaşılacağı üzere değersiz mailler bulunmaktadır. Adresinize gönderilen Herhangi bir değeri olmayan mailler Hotmail tarafından saptanır ve bu kısma aktarılır. Hotmail'in böyle bir şey yapmasının asıl sebebi, gelen kutunuzun gereksiz yere kalabalık olmamasıdır. Yani aslında bu işlem oldukça önemlidir. Eğer hotmail hesabınızı telefondan aktif bir şekilde kullanıyorsanız gelen gereksiz bildirimlerden rahatsız olabilirsiniz. Hotmail sizin gereksiz bildirimler yüzünden rahatsız olmanızı istemediği için böyle bir alan oluşturmuştur. Her ne kadar durum böyle olsa da ara sıra gereksiz e posta alanını incelemenizde fayda olabilir çünkü gereksiz postaları diğer postalardan ayıran şey bir robottur. Robotlar hata yapabilir, yani aslında sizin önemli olan bir mail gereksiz e posta alanına gönderilebilir. 

Yorumlar (0)