Hollanda insanları dijital takibe hazırlanıyor

Hollanda, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde, insanların ve temasa geçilen bireylerin dijital olarak takip edilebileceği bir uygulamanın hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.04.2020, 16:26
Hollanda insanları dijital takibe hazırlanıyor

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, dün akşam düzenlenen görüntülü basın toplantında Covid-19'a yönelik açıklamalar ve değelendirmelerde bulundu.

Rutte, söz konusu uygulamayla Covid-19 taşıyan kişilerin takip edilmesinin kolaylaşacağını ve böylece virüsün yayılmasının engelleyeceğini söyleyerek, daha sıkı karantina şartlarına gerek kalmayacağını belirtti.

Bluetooth teknolojisiyle çalışacak uygulamanın daha önce Covid-19'a enfekte olmuş kişilere yaklaşıldığında uyarı vereceğini aktaran Rutte, hastalık belirtisi taşıyanların da uygulama yoluyla doktorlara ulaşabileceğini kaydetti.

"Çok kişi indirirse faydalı olur"

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, uygulamanın herkes için zorunlu olup olmayacağına ilişkin soruyu, "Uygulamayı ne kadar fazla kişi indirirse o kadar iyi olur." şeklinde cevapladı.

Söz konusu uygulamanın kullanımının ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını söyleyen De Jonge, "Mevcut vaka sayıları, bu uygulamaya geçmenin gerekli olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyada ise bu uygulamanın özgürlükleri kısıtlayacağı ve özel hayatın gizliliğini ihlal edeceğine ilişkin tedirginlikler dile getiriliyor.

Yorumlar (0)