Hızla Dünya'ya yaklaşıyor: "Buna hayatta bir defa rastlanır"

Dünya'ya uzaklığı 100 milyon yıl olan "C/2022 E3" adlı kuyruklu yıldızın hızla gezegenimize yaklaştığı belirtildi. Bilim insanları, şubat ayında Dünya'ya en yakın konumuna gelecek olan kuyruklu yıldızın, çıplak gözle izlenebileceğini bildirdi. Gözlemcilere göre şubat ayı, "hayat boyunca bir defa rastlanabilecek" kozmik olaylardan birine sahne olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.12.2022, 17:12 Hakan Öksüz
Hızla Dünya'ya yaklaşıyor: "Buna hayatta bir defa rastlanır"

Bilim insanları, yaklaşık 100 milyon mil uzaklıktaki bir kuyruklu yıldızın, hızla gezegenimize doğru yaklaştığını bildirdi. Gözlemcilerin yorumuna göre "C/2022 E3" adlı kuyruklu yıldız, 2023'e damga vuracak gökyüzü olaylarından biri olacak. 

Şubat ayında en yakın konuma gelecek

Kuyruklu yıldızın şubat ayında Dünya'ya en yakın konumunda bulunacağı ve çıplak gözle görülebileceği kaydedildi. Gözlemcilere göre söz konusu kuyruklu yıldızın dünyaya yaklaşması, "hayat boyunca bir defa rastlanabilecek" kozmik olaylardan biri olacak.

Yörüngesini 50 bin yılda tamamlıyor

Şu anda Dünya'ya 100 milyon mil uzaklıkta bulunan ve hızla gezegenimize doğru yol alan kuyruklu yıldızın, bir dönüşünü 50 bin yılda tamamladığı hatırlatıldı. Yani şubat ayında Dünya'dan görülebilecek olan kuyruklu yıldız, 50 bin yıl boyunca gözlerden gizlenecek. Kuyruklu yıldızların gerçek yıldız olmadığını kaydeden bilim insanları, "Onlar sadece toz ve buzdan oluşan kaya parçaları." hatırlatmasını yapıyor.

Yorumlar (0)