Herkes ‘mavi tik’ alabilecek mi? Twitter açıkladı

Twitter, mavi tik almak isteyenlerden 8 dolar ücret almaya başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.11.2022, 13:00 11.11.2022, 08:03
Herkes ‘mavi tik’ alabilecek mi? Twitter açıkladı

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara alacağını açıklamış ve Twitter da bu teklife ‘tamam’ demişti.

Herkes mavi tik alabilecek

Geçtiğimiz günlerde ünlü milyarder sosyal medya devini aldığını resmen açıkladı ve çalışmalara başladı.

Dünyanın en ünlü sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, ünlü kullanıcıların sahip olduğu mavi tik özelliğini aylık 8 dolar ücretle verecek.

Twitter, mavi tik almak isteyenlerden 8 dolar almaya başlamak için iOS uygulamasını güncellemiş, fakat ABD'deki ara seçimler sebebiyle bu hizmeti durdurmuştu. Bugün itibarıyla 'mavi tik' özelliği, herkes için kullanılabilir duruma geldi.

Daha az reklam görme avantajı var

Apple iOS cihazlarına gelen bir güncellemede Twitter, ayda 7,99 dolara "kaydolanların" kullanıcı isimlerinin yanında "tıpkı takip ettiğiniz ünlüler, politikacılar ve şirketler gibi" mavi onay işareti alabileceğini aktardı.

Abonelikteki avantajlar arasında Twitter'da daha uzun videolar paylaşma, yüzde 50 daha az reklam görme ve kaliteli paylaşımlar çin öncelik sıralaması bulunuyor.

Twitter Blue yoluyla hesap doğrulamanın, ne zaman Android’e geleceği henüz belli değil. Ayrıca bu özellik, ülkemizde henüz kullanılamıyor.

Twitter Blue hizmetinin, yakın bir zamanda yerel fiyat politikasıyla Türkiye’deki kullanıcılara da sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)