Her pikselinde emek var! Türk kullanıcılar Reddit Place etkinliğine damga vurdu!

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Reddit, Place adlı piksel boyama etkinliğiyle son günlerde Türkiye'nin ve dünyanın gündemindeydi. Kayıtlı kullanıcıların piksellerle boyama yapıp figürler, şekiller, nesneler, objeler oluşturabildikleri etkinlik hiç beklenmedik bir şekilde sona erdi. İşte detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.04.2022, 22:49 06.04.2022, 16:40
Her pikselinde emek var! Türk kullanıcılar Reddit Place etkinliğine damga vurdu!

Dünyaca ünlü sosyal medya sitesi Reddit’te tekrar aktif olan Place isimli piksel boyama etkinliği bütün dünyada kullanıcılar tarafından ciddi bir ilgi gördü. Place etkinliğinin en dikkat çeken kısımlarından biri ise Türk kullanıcıların gösterdiği yoğun ilgiydi. Reddit Place’de hazırlanan Türk bayrağına zarar gelmemesi için yüz binlerce kişi ekranda nöbet tuttu. Peki Reddit Place nedir? Düzenlenen etkinlikte son durum ne? Reddit place ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Reddit dünyaca ünlü bir sosyal medya platformu. Daha çok İngilizce dilinde yayın yapan platformda son haftalarda tüm dünyanın odağında olan bir etkinlik düzenlenmeye başladı. Reddit Place.

Reddit Place nedir?

Reddit Place aslında bir piksel boyama etkinliği ve bütün dünyada kullanıcıların gözdesi haline geldi. Kullanıcılar, burada her kişi bir pikselin (zamanlayıcıyla) rengini değiştirebiliyor ve ardından topluluklar halinde, objeler, simgeler, bayraklar vs. çiziliyor.

İlk kez 1 Nisan 2017 yılında başladı ve 1 Nisan 2022’de tekrar canlandırılan Reddit’in ortak bir projesi bu. Reddit kayıtlı kişilerin her biri bir piksel değiştirebiliyor ve 16 renk paletinden her bir pikselin rengini değiştirip düzenleyebiliyor. Her pikselin değiştirilmesinin ardından zamanlayıcı çalışıyor ve sonrasında 5 dakikada 1 kez piksel rengi değiştirmek mümkün oluyor.

En son 2017 senesinde yapılmış olan bir denemede, oluşturulmasının ardından yaklaşık olarak 72 saat geçtikten sonra Reddit yöneticileri tarafından bu proje bitirilmişti. 1 milyonunu üzerindeki kullanıcı tuvali düzenleyip yaklaşık olarak 16 milyon karo yerleştirmişti. Yapılan bu deney, Reddit’in çevrimiçi topluluk kültürünü yansıtmasından dolayı tebrik aldı.

Tarihler 28 Mart 2022’yi gösterdiğinde ise 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren Place’in tekrar başlatıldığı duyuruldu. Dün itibarıyla ise Reddit Place etkinliği sona erdi.

Türk bayrağına saldırı yapıldı

Reddit Place etkinliğinde Twitch yayıncılarının arasında bayrak kavgaları yaşandı. Sosyal medya fenonemi Elraenn başta olmak üzere birçok yayıncı, beraberinde topluluklarla Türk bayrağına yapılan toplu saldırıları korudu. Türk bayrağının üzerine çeşitli renklerle boyayıp bayrağı tablodan silmek için çabaladılar fakat çabaları karşılıksız kaldı.

Bütün gün nöbet tuttular

Türk bayrağının üstünü farklı renklerle boyayan kullanıcılara geçit vermemek için yüz binlerce Türk kullanıcı gece-gündüz nöbet tuttu.

Reddit Place bembeyaz bitti

Böylesine dikkat çekici ve büyük bir mücadelenin verildiği etkinliğin sonunda ise hiç beklenilmeyen bir olay yaşandı.

Reddit Place 2022’de bütün kanvas son saatlerde Reddit kullanıcıları tarafından beyaz renge boyandı.

Platformda 4 günde oluşturulmuş olan dikkat çeken görseller ise şu şekildeydi:

Yorumlar (0)